SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden ile Putin Ukrayna konulu zirve için prensipte anlaştı

Beyaz Saray, Ukrayna gerilimini görüşmek üzere Joe Biden'ın Vladimir Putin ile yapılacak zirveyi prensipte kabul ettiğini; bu zirvenin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeme koşuluyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2022 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2022 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden ile Putin Ukrayna konulu zirve için prensipte anlaştı

Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'daki gerilimini görüşmek üzere Joe Biden'ın Vladimir Putin ile yapılacak zirveyi prensipte kabul ettiğini; bu zirvenin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeme koşuluyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna konulu zirve teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, devam eden Ukrayna gerilimini görüşmek üzere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından önerilen zirve için prensipte anlaşıldığı duyuruldu. ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak bu zirvenin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeme koşuluyla gerçekleşebileceği ifade edildi.

Élysée: Macron'un Ukrayna konulu zirve teklifini Biden ve Putin prensipte  kabul etti AB'DEN ZİRVEYE DESTEK MESAJI

Söz konusu zirveye Avrupa Birliği (AB)'den de destek geldi. AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağının diplomatik bir çözüme kavuşturulması için Washington ve Moskova arasında daha fazla görüşme yapılmasını desteklediğini açıkladı.

Savaştan kaçınmaya ve en iyi çözüm yolunun diplomatik görüşmeler olduğuna vurgu yapan Borrell, "Liderler düzeyinde zirve toplantıları; liderler ya da bakanlar, hangi formatta olursa olsun; konuşma ve masada oturma şekli ne olursa olsun şiddetle savaştan kaçınmaya çalışmak gerekiyor. En iyi çözüm yolu olarak diplomatik görüşmeleri destekleyeceğiz, krizden çıkışın tek yolu bu" ifadelerini kullandı.

Zirvenin içeriği Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından belirlenecek. Görüşmelerin Avrupa'da uzun yıllardır görülen en büyük güvenlik krizi konusunda bir çözüm yaratabileceği düşünülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.