SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya 88 milyon poundluk destek

Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya 88 milyon poundluk destek

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya 88 milyon poundluk destek

Birleşik Krallık, Ukrayna'nın Rusya'dan enerji bağımsızlığını ve ülkedeki istikrarlı yönetimini desteklemek için 88 milyon pound (1,6 milyar TL) sağlayacak. 

Rusya Federasyonu, Ukrayna’ya baskı uygulamak için elindeki her türlü aracı kullanmayı sürdürüyor. Birleşik Krallık, Ukrayna’nın Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltma konusunda destekte bulunacak. Downing Street'ten yapılan açıklamada, Birleşik Krallık’ın, Ukrayna'nın Rusya'dan enerji bağımsızlığını ve ülkedeki istikrarlı yönetimini desteklemek için 88 milyon pound (1,6 milyar TL) sağlayacağı duyuruldu.

Birleşik Krallık’ın, Ukrayna’nın kötü niyetli ve demokrasi karşıtı etkilere karşı direnme yeteneğini güçlendirmek için hukukun üstünlüğünü savunma ve yolsuzlukla mücadelede aktif olarak yer aldığını kaydedilen açıklamada, 88 milyon poundluk desteğin bu çalışmaları destekleyeceğini ve Ukrayna'nın Rusya'dan gelen enerji kaynaklarına bağımlılığını azaltma çabalarına yardımcı olacağı ifade edildi.

Birleşik Krallık’ın yardımları, Good Governance Fund aracılığıyla sağlanacak. Good Governance Fund, Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Balkanlar'da şeffaf ve hesap verebilir kurumları teşvik etme ayrıca açık, kapsayıcı ekonomiler ve toplumlar inşa etme amaçlı projeleri finanse etmek için oluşturuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.