SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşmiş Milletler'de 43 ülkeden Rusya'ya ortak tepki: Putin, saldırgandır

Birleşmiş Milletler'de 43 ülkeden Rusya'ya ortak tepki: Putin, saldırgandır

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 04:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 04:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşmiş Milletler'de 43 ülkeden Rusya'ya ortak tepki: Putin, saldırgandır

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı ortaya konulan karar tasarısının Moskova yönetimi tarafından veto edilmesinin ardından 43 ülkeden ortak açıklama geldi. Ülkelerin açıklamasında, "Putin, saldırgandır" ifadelerine yer verildi.

Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'yı topyekün işgal girişimine ilişkin karar tasarısı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Moskova'nın veto etmesinden dolayı kabul edilmedi. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, 43 ülkenin imza koyduğu ortak bildiriyi okudu. Güvenlik Konseyi çıkışında Thomas Greenfield, diğer ülkelerin daimi temsilcileri ile basına yaptığı ortak açıklamada, "Karar tasarısı hayatı önemdeydi, ülkelerin konseyde uluslararası barışı ve güvenliği sağlayıp sağlamaması ve BM Şartı'nı korumaya inanıp inanmamasıyla ilgiliydi" dedi.

"SALDIRGAN OLAN BAŞKAN PUTİN'DİR"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Daimi Temsilcisi, Rusya'nın oylamada veto kararı ile yetkisini suiistimal ettiğini belirterek, Ukrayna'daki durumla ilgili "Burada saldırgan olan Başkan Putin'dir. Bunun başka bir orta yolu yoktur" ifadesini kullandı. Karar tasarısına destek veren tüm ülkelere teşekkür eden Thomas Greenfield, Ukrayna'yı ve BM Şartı'nı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti ve "Bu konuyu, Rusya'nın vetosunun geçerli olmadığı Genel Kurul'a taşıyacağız ve dünya ulusları Rusya'yı sorumlu tutmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

43 ülkeden ortak açıklama: Dünya ulusları Rusya'yı sorumlu tutmaya devam edecek

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.