SON DAKİKA
Hava Durumu

"Boşnaklar asla sahipsiz değildir!"

Karadağ'da 30 Ağustos günü yapılan seçimlerin ardından Sırplar ve Boşnaklar arasında gerilim yükseliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Boşnaklar asla sahipsiz değildir!"

Karadağ'da geçen hafta sonu yapılan seçimlerin ardından, Sırplar ve Boşnaklar arasında gerilim yükseliyor. İlk olarak Taşlıca (Pljevlja) şehrindeki Karadağ İslam Birliği binasını hedef alan saldırganlar daha sonra Müslüman Boşnakların mahallesindeki evlere saldırdı. Yaşanan çirkin saldırı üzerine Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, "Boşnaklar asla sahipsiz değildir!'' dedi.

Karadağ'ın Sancak bölgesinde Müslüman Boşnaklara ırkçı saldırılar düzenleniyor. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, ilk olarak 2 Eylül 2020 tarihinde Taşlıca (Pljevlja) şehrindeki Karadağ İslam Birliği binasın saldırı düzenledi. Ertesi gün, Müslümaan Boşnakların mahallelerindeki evlere de ırkçı saldırı düzenlendi. Boşnakların evlerinin duvarlarına ve yollarına tehditler yazıldı. Srebrenica'da yaşanan katliam hatırlatırak, ''Yeniden Srebrenica ve Türklere Ölüm'' yazıldığı gözlendi. Bölge halkı bu saldırıları Sırpların gerçekleştirdiğini iddia etti.

"MEYDANA GELEN IRKÇI SALDIRILAR KAYGI VERİCİ"

Öte yandan Karadağ'da Boşnakların, Sırplar tarafından tehdit edilmesi üzerine, Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yaşananları kınayan bir basın bildirisi yayımladı.

Karadağ'da bulunan yönetimin derhal bu saldırıların önüne geçmesi gerektiği belirtilen bildiride, '' Karadağ'da 30 Ağustos'ta yapılan seçimlerin ardından Boşnakların yaşadığı şehirlerde meydana gelen ırkçı saldırılar kaygı vericidir. Sancaklı Boşnaklar, Karadağ'ın birlik ve beraberliğinin en önemli unsuru iken, bazı odakların düzenledikleri provokasyonlar kabul edilemez. Karadağ yönetiminin, derhal bu saldırıların önüne geçecek tedbirleri alması ve gerilimin artmasını engellemesi en büyük beklentimizdir. Pljevlja şehrindeki İslam Birliği binasına soykırımcı etnikler tarafından düzenlenen saldırı ve Srebrenica hatırlatması ile yapılan tehditler, Karadağ'da ve Balkanlarda yaşayan herkesin huzurunu hedef almaktadır. Bilinmelidir ki; Boşnaklar asla sahipsiz değildir!'' diye bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.