SON DAKİKA
Hava Durumu

Bugün Ukrayna Birlik Günü: Twitter’da Ukrayna'ya destek etkinliği yapılacak

Bugün Ukrayna Birlik Günü: Twitter’da Ukrayna'da destek etkinliği yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2022 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2022 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bugün Ukrayna Birlik Günü: Twitter’da Ukrayna'ya destek etkinliği yapılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’ın Ukrayna’da 16 Şubat tarihini Birlik Günü ilan etmesinin ardından bugün Ukrayna vatandaşları meydanlarda Rus işgali tehdidine karşı birlik sloganları attı. Ukrayna vatandaşları sokaklarda, meydanlarda ve statlarda Ukrayna bayrakları açtı ve milli marşlar söyledi. Ukrayna’nın Birlik Günü kapsamında, bu akşam saat 21.00’de Ukrayna'yı destekleyenler, Twitter’da hashtag ile toprak bütünlüğüne destek verdi.  

Ukrayna-Ankara Büyükelçiliği bugün sosyal medya hesabından olası işgal durumuyla ilgili çağrıda bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dün Rusya’nın Ukrayna’ya işgal durumunda vatandaşlarının birliği için 16 Şubat’ı “Birlik Günü” ilan etmişti. Bunun üzerine, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesaplarından duyuru yaparak, bu akşam saat 21.00’de Ukrayna vatandaşları ve Ukrayna’yı destekleyenlerin, Twitter’da seslerini duyurmak için destek paylaşımlarında bulunacağını ilan etti.

UKRAYNA BİRLİK GÜNÜ'NDE TWİTTER ETKİNLİĞİ

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından Ukrayna’ya destek için çağrıda bulundu. Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, “Barış için durun!”, “Özgürlük için ayağa kalk!”, “Bizimle birlikte olun!” sloganlarının paylaşılarak birlik gününde destek olunması gerektiğini hatırlattı.

Büyükelçilik, birlik çağrısıyla Ukrayna’yı destekleyenleri Twitter’a davet etti. Büyükelçilik, “Bugün, 16 Şubat Ukrayna Birlik Günü'nde saat 21.00'de herkesi bir Twitter fırtınasına katılmaya davet ediyoruz! Kullanacağımız hashtagler: #StandWithUkraine #SupportUkraine #ProudofUkrainianPeople” duyurusunu paylaştı.

Ukrayna Ankara büyükelçiliği paylaşımında “Birliğimizi gösterip Ukrayna ile ilgili hashtagi Türkiye’deki Twitter’ın gündemine getirebiliriz” ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY’DEN BİRLİK GÜNÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy Ukraynalıların Birlik Günü'nü video mesajla kutlayarak, “Bugün Ukrayna Birlik Günü’nde avantajlıyız. Hepimiz farklıyız, ancak barış içinde ve mutlu yaşayarak birleştik” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da Ukraynalıların Birlik Günü’nü kutlayarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kuleba, “Birleşik Ukraynalılar her zaman üstün gelir. Bugün, yurtiçinde ve yurtdışında tüm Ukraynalıların birliğini kutluyoruz. Ama aynı zamanda, Rusya'nın yarattığı bu güvenlik krizinin kanıtladığı güvenilir ortaklarla Ukrayna'nın birliğini. Sadece sözle değil, fiilen de yanımızda olan gerçek dostlarımıza minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna vatandaşları bugün Birlik Günü’nde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de sokakta toplanıyor. Ukrayna vatandaşları Ukrayna bayrakları ve pankartlarla bu günü kutluyor. Ukrayna milli marşını okuyan vatandaşlar sokaklarda, meydanlarda ve statlarda slogan atarak destekte bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.