SON DAKİKA
Hava Durumu

Çekya Başbakanı: Belarus'ta Kırım senaryosu olamaz

Çekya Başbakanı: Belarus'ta Kırım senaryosu olamaz

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çekya Başbakanı: Belarus'ta Kırım senaryosu olamaz

Çekya Başbakanı Andrej Babis, Avrupa Birliği'nin, Belarus halkına verdiği demokrasi mücadelesinde destek vermesi gerektiğini vurguladı. Başbakan Babis, Belarus halkının, Rusya Devlet Başkanı Putin’e Belarus’ta Kırım'ın işgali veya Sovyetler Birliği tarafından Çekoslovakya'nın işgali senaryosunun hayata geçirilemeyeceğini göstermesi gerektiğini ifade etti. 

Facebook üzerinden açıklamalarda bulunan Babis, “Devlet Başkanı Putin'le birileri AB adına müzakereler yürütüp, ona Kırım’daki olaylar veya 1968 yılında ülkemizin başına gelenlerin şimdi imkansız olduğunu anlatmalı.” ifadelerini kullandı. 

BELARUS HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

Çekya Başbakanı Babis, özgürlük ve demokrasi için çabalayan Belarus halkının açık desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Çekya Başbakanı, Polonya, Slovakya ve Macaristan dahil Vişegrad Grubu'nun üyeleri olan ülkeleri ve Baltık ülkelerini, Belarus halkına destek vermeye çağırdı.

Babis ayrıca, Belarus konusunun, AB ülkelerinin liderleriyle görüşmeler sırasında ele alındığını aktardı. Daha önce Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Belarus Cumhuriyeti’ndeki durumun, Ukrayna için Kırım da dahil olmak üzere ülkenin toprak bütünlüğünün yeniden tesis edilmesinde rol oynayabileceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.