SON DAKİKA
Hava Durumu

Çernobil kahramanı diziyi izledi, intihar etti!

Çernobil kahramanı diziyi izledi, intihar etti!

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çernobil kahramanı diziyi izledi, intihar etti!

Sovyetler Birliğinin yarattığı ve etkileri hala devam eden büyük çevre faciası Çernobil hakkında HBO kanalında yayınlanan mini diziyi izleyen 61 yaşındaki Kazakistan vatandaşı Nagaşibay Yusupov (Nagashibay Zhusupov), diziyi seyrettikten sonra, o dönemde yaşadığı anıların etkisiyle intihar etti.

Mail Online sitesinin aktardığına göre; olay Kazakistan’ın Aktöbe şehrinde gerçekleşti. 61 yaşındaki Yusupov, yaşadığı beş katlı binanın üzerinden atlayarak hayata veda etti.

Nagaşibay Yusupov'un 25 yaşındaki kızı Gaukhar, babasının Çernobil dizisini gözyaşları içinde seyrettiğini ve dizinin geçmişte yaşadığı fedakarlıkları anımsattığını ve babasının intiharının diziyle alakalı olabileceğinden şüphelendiklerini dile getirdi.

İNTİHAR EDEN KAZAK VATANDAŞI, ÇERNOBİL'DEKİ NÜKLEER REAKTÖRDE GÖREVLİYDİ

Ayrıca Yusupov'un arkadaşları, “Yusupov, 1986’da yaşanan patlamanın ardından Çernobil’deki dört numaralı reaktörde likidatör olarak çalıştı. İlerleyen dönemlerde Kazakistan’daki Semey kentinde yer alan Semipalatinsk Test Sahası’nda işçi olarak çalışmıştı. Bütün bu fedakarlıkların ardından yetkililerin kendisini görmezden gelmesine dayanamayıp intihar ettiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nükleer kirlilikle mücadele eden Çernobil likidatörlerini temsil eden bir organizasyonun başkanı olan Bakıtcan Satov, Kazak vatandaşı Yusupov'un Çernobil'de patlamanın olduğu dördüncü reaktörü temizlemek üzere gelen ilk ekipte bulunduğunu aktarıyor.


YUSUPOV, SOVYETLER BİRLİĞİNİN KAZAKİSTAN'DAKİ NÜKLEER DENEYLERİNDE DE YER ALMIŞ!

Bahsi geçen Kazakistan'ın kuzey doğusundaki Semey şehrinin yakınlarında bulunan Semipalatinsk Test Sahasında, SSCB döneminde tıpkı Çernobil Nükleer Santrali gibi yüzlerce nükleer silah denemesi yapılmıştı.

YUSUPOV, HÜKUMETİN TAHSİS ETTİĞİ LOJMANLARA KABUL EDİLMEMİŞ!

Öte yandan, intihar eden Yusupov'un yıllarca düzgün bir evi olmadan yoksulluk içinde yaşadığı öğrenildi. 1986’da yaşanan Çernobil faciasının ardından hükûmet, nükleer santraldeki mağdurlara kalacak yer sağlamıştı. Beş çocuğu ve eşiyle yaşayan Yusupov, hükûmetin verdiği dairelere kabul edilmeyerek eski ve küçük bir pansiyon odasında yaşamaya mecbur edilmişti.

Kızının aktardığına göre, Çernobil’de yaşadıkları yüzünden sağlığı da kötü etkilenen Yusupov, sık sık baş ağrıları ve ani bayılmalar yaşıyordu. Yusupov’un maluliyet indirimi dahil emekli maaşı haftada 35 Pound'du.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.