SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin yönetimi, "Sıfır Kovid" bahanesiyle insanları ölüme terk ediyor

Çin rejiminin ülke genelinde katı bir şekilde uyguladığı “sıfır kovid” politikası hala yurt içi ve yurt dışında eleştiriliyor. Bu politika yüzünden insanların eve hapsolarak ölmesi, Çin’deki bir çok büyük şehirde rejime karşı ayaklanmalara sahne oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin yönetimi, "Sıfır Kovid" bahanesiyle insanları ölüme terk ediyor

Çin rejimine karşı Pekin, Hong Kong ve Şanhay gibi bir çok büyük şehirlerde “sıfır kovid” karantina politikasına karşı halk ayaklandı. Ülkenin birçok şehrine yayılan protestolar, ÇKP rejimini sarsıyor. Bu nedenle Çin rejimi “sıfır kovid” politikasının gevşetildiğini ve şehirlerin açıldığını ileri sürüyor. Şi Cinping liderliğindeki Çin, dünya kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor.

SALGINLA MÜCADELE KAPSAMINDA YENİ KARARLAR!

Rejimin devlet konseyine bağlı Müşterek Salgın Koruma ve Kontrol Mekanizması, “sıfır kovid” tedbirlerinin uygulanmasında yeni politikaları açıkladı. Buna göre, hastalık belirtisi göstermeyen veya hafif belirti gösteren vakalar ve onlarla yakın temastakiler evlerinde karantinaya devam edecek. Salgınla mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Sun Çunlan, Ulusal Sağlık Komisyonu uzmanlarıyla yaptığı toplantıda, kısıtlayıcı tedbirlerde aşamalı değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı.

Ancak Çin rejimi her ne kadar dünyaya “sıfır kovid” politikasının gevşetildiğini, şehirlerin açıldığını söylese de yerel kaynaklardan gelen bilgiler bunun yalan olduğunu doğruluyor. Çin’in Çingdao kentindeki “Karantina Polisleri” kapı kapı dolaşarak apartman girişlerini kaynaklıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.