SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı

Kısıtlamalarla ilgili kararların alınacağı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Tüm bakanların katılım sağladığı kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı

Kısıtlamalarla ilgili kararların alınacağı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Tüm bakanların katılım sağladığı kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de bugün başladı. Kritik toplantının ana gündemi normalleşme takvimi olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun önerilerini sunum şeklinde aktaracak. Toplantı sonrası Erdoğan, kısıtlamalar ile ilgili alınan kararları ulusa sesleniş konuşması ile açıklayacak.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Toplantıda, uzun süredir koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan kafe ve restoranların açılışı için izlenecek yollar görüşülerek; restoran, kafe, kıraathane, lokanta gibi işletmelere uygulanan kısıtlamaların esnetilmesi bekleniyor. Kabine toplantısında, restoran ve kafelere müşteri listesi tutma zorunluluğu getirilmesi de görüşülüyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kabine toplantısında alınacak kararlar nedeniyle 1 günlük ertelemeye gidilen yüz yüze eğitim ile ilgili de kararlar alınacak. Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerileri çerçevesinde karar verilecek. Yüz yüze eğitim kapsamında riskli illerde özel bir formül kararı alınabileceği belirtiliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri, illerdeki vaka tablosu, mutasyonlu virüs yayılımı göz önüne alınarak adım atılacak. Vaka riski az illerde sokak kısıtlamalarının esnetilmesi ve kaldırılması yönünde karar alınması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.