SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığında düzenlenen Kabine toplantısı sona erdi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında yaptığı basın toplantısında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanlığında düzenlenen Kabine toplantısı sona erdi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında yaptığı basın toplantısında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Kabine Toplantısı yapıldı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından, gündeme ve koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında kademeli normalleşme ile ilgili, "Bugün yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi.

GÜNCEL KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI KAFE VE RESTORANLAR AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kademeli normalleşme kapsamında alınan kararlar ile ilgili açıklaması şu şekilde:

"Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI KALDIRILDI

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

DÜĞÜNLER TEKRAR YAPILACAK

Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek."

HALISAHALAR AÇILIYOR

Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesislerin de düşük ve orta riskli iller açılması kararı alındı. Alınan karara göre tesisler, sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterebilecek. Halı saha yasaklarının kaldırılmasından dolayı mutlu olan vatandaşlar, ilk rezervasyonları yaptırmaya başladı.

65 YAŞ ÜZERİ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır.

ERDOĞAN, MART AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Şubat 2021 tarihinde yapılan Kabine toplantısının ardından Mart ayı ile birlikte kademeli normalleşmenin başlayacağını belirterek, "Salgının seyrine göre, normalleşme adımlarını da atıyoruz. Salgın tedbirleri ile ilgili şu hususları paylaşmak istiyorum; illerimizi mart ayı itibarıyla vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız ve böylelikle kademeli normalleşmeye geçiyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasını da iller için belirlenen kriterlere göre aşamalı olarak kaldırıyoruz." demişti.

HANGİ İLLER DÜŞÜK RİSK TAŞIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamada, illerin risk durumlarına göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklere ayrılacağını ve risk hesaplamalarının da vaka sayılarına göre belirleneceğini aktarmıştı. İşte o kriterler

Düşük kademeler

DÜŞÜK KORONAVİRÜS RİSKİ (MAVİ): Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller
(Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır)

ORTA KORONAVİRÜS RİSKİ (SARI): Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller
(Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars)

Yüksek kademeler;

YÜKSEK KORONAVİRÜS RİSKİ (TURUNCU): Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller
(İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli)

ÇOK YÜKSEK KORONAVİRÜS RİSKİ (KIRMIZI): Yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller.
(Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.