SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüştü

Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüştü


Çin'in toplama kampları ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için Çin Ankara Büyükelçiliği önünde seslerini duyurmak isteyen Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüşme gerçekleştirdi.



Türkiye’deki Doğu Türkistanlı kamp mağdurlarının Pekin yönetimine seslerini duyurmak için verdikleri mücadele devam ediyor. Kamp mağdurları, bugün Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıktı ve ardından Ak Parti Genel Merkezinde Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüştü. Kamp mağdurları buradan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine geçti.



DOĞU TÜRKİSTANLI KAMP MAĞDURLARI AK PARTİ GENEL MERKEZİNDE

Doğu Türkistanlı aktivistler görüşmeye ilişkin QHA'ya açıklamalarda bulundu. Aktivistler, Mehmet Ceylan ile görüşmede taleplerini bildirdiklerini kaydetti. Yarım saatlik görüşmede aktivistler, Doğu Türkistan'da yıllardır haber alamadıkları ailelerinin durumunu Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ceylan'a iletti. Doğu Türkistanlılar, Çin'in taleplerine net bir cevap vermesi için Türkiye'deki devlet ve hükumet yetkililerinin kendilerine destek vermesini istedi.



MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL MERKEZİNİ ZİYARET

Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine geçti.



https://www.youtube.com/watch?v=9iN_qHvwqJU&feature=youtu.be&ab_channel=qhavideo



SÜLEYMAN SOYLU'DAN UYGUR TÜRKLERİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda yoğun ilgi gören Doğu Türkistanlıların aile nöbeti mücadelesine ilişkin 15 Şubat 2021 tarihinde açıklama yaptı. Süleyman Soylu, “Uygur Türkü kardeşlerimiz ülkemizde Al bayrak ve Gökbayrak gölgesinde hür ve özgürdürler. Uygur Türkleri, milletimizin ve devletimizin teminatıdır” dedi.



Haberin devamı için; Süleyman Soylu: Uygur Türkleri, milletimizin ve devletimizin teminatıdır



TOPLAMA KAMPI MAĞDURU DOĞU TÜRKİSTANLILARIN AİLE NÖBETİ

Doğu Türkistanlıların akrabaları hakkında bilgi talep ettikleri eylemlere 13 Ocak 2021 tarihinde ara verildi. Aktivistlerin ısrarlı çabaları sonuç verdi ve İstanbul Valiliği ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, konuyu konsolosluğa ileteceklerini bildirdi. Doğu Türkistanlıların talepleri, İstanbul Valiliğince karşılık buldu. Çin yönetimine teslim edilmek üzere, Türkiye’deki on binlerce Doğu Türkistanlı dilekçe toplama sürecine başladı. Ankara’da ise 3 Şubat 2021 tarihinde Çin Ankara Büyükelçiliği önünde aile nöbeti mücadelesi başladı.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.