SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistanlıların Kayseri'deki aile nöbetine polis engeli

Doğu Türkistanlıların Kayseri'deki aile nöbetine polis engeli

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistanlıların Kayseri'deki aile nöbetine polis engeli

Ankara ve İstanbul'un ardından Kayseri’de yaşayan Doğu Türkistanlılar da haber alamadıkları aileleri ve akrabaları için eylem yaptı. Kayseri'de bir kaç gündür devam eden eylemler çerçevesinde kamp mağdurları seslerini duyurmaya çalıştı. Bugün Kayseri Bürüngüz Camisi önünde birçok Uygur Türkü kadın erkek, genç yaşlı birçok kişi aile nöbeti tuttu. Aktivistlere Ankara'da olduğu gibi uyarı yapıldı ve eylemin sonlanması için müdahale edildi.

Türkiye'deki Doğu Türkistanlılar, Çin'in sistematik baskı ve asimilasyon aracı olan toplama kamplarındaki aileleri için mücadele ediyor. İstanbul ve Ankara'nın ardından Kayseri'deki Doğu Türkistanlılar da aile nöbeti mücadelesine başladı. yaşamını sürdüren Doğu Türkistanlı kadınlar, kaybettikleri ve kendilerinden haber alamadıkları eşleri, çocukları ve akrabaları için aile nöbeti tutuyor.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2Yq0nxFpUnxV5xIWzjc_PpP4_JI8qgaT5rasfSawEgDHoz1nKnaw2ILN8&v=rpGXIaKRgnk&feature=youtu.be&ab_channel=qhavideo DOĞU TÜRKİSTANLILARIN KAYSERİ'DEKİ AİLE NÖBETİNE İZİN ÇIKMADI

Doğu Türkistanlıların Kayseri Meydanı'ndaki Bürüngüz Camisi'nde düzenlendiği aile nöbeti eylemi, izinsiz olduğu gerekçesiyle polis müdahalesiyle karşılaştı. Doğu Türkistanlılar, eylem yaptıkları caminin önünden uzaklaştırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.