SON DAKİKA
Hava Durumu

Donbas'ta patlayıcıya basan iki Ukraynalı asker yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 02:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 02:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Donbas'ta patlayıcıya basan iki Ukraynalı asker yaralandı

Ukrayna’nın doğusunda Birleşik Kuvvetler operasyonunun devam ettiği Donbas bölgesinde, patlayıcının infilak etmesi sonucu iki Ukraynalı asker yaralandı.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, “25 Ağustos’ta, iki müfreze üsleri arasında hareket eden iki asker belirsiz bir patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralandı.” diye bildirildi.

Yaralanan askerlerin hastaneye götürüldüğü ve durumlarının tatmin edici olduğu belirtildi.

Patlamanın gerçekleştiği yerde patlama nedenini belirlemek için incelemelerin başlatıldığını kaydedildi. 

TARAFLAR, KAPSAMLI ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞMIŞTI

Bilindiği gibi, Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu, geçen hafta düzenlediği toplantıda, 27 Temmuz’dan itibaren Ukrayna birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında “kapsamlı ateşkesin” sağlanması konusunda anlaşmıştı.

UKRAYNA’NIN DOĞUSUNDAKİ RUS YANLISI AYRILIKÇILAR

Donbas’taki çatışma, Rusya, Kırım’ı işgal ettikten sonra 2014 yılında başlamıştı. Rusya bölgedeki ayrılıkçılara finansal ve askeri destek sağlıyor. Birleşmiş Milletlerin (BM) verilerine göre; Donbas’ta 2014-2019 yılları arasında yaklaşık 13 bin 200 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca BM Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu Donbas’taki askeri çatışmaların sonucunda en az 147 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 392 çocuğun da yaralandığını bildirdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.