SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyada bir ilk: Ukrayna'da e-kimlik dönemi başlıyor

Dünyada bir ilk: Ukrayna'da e-kimlik dönemi başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2021 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünyada bir ilk: Ukrayna'da e-kimlik dönemi başlıyor

Ukrayna Parlamentosu, akıllı telefonlardaki kimlik kartının elektronik versiyonuna hukuki geçerlilik statüsü veren yasa tasarısını kabul etti. Yasa, 23 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek.

Ukrayna, kamuda bürokrasi ve kırtasiyeciliğin önüne geçmek için önemli bir adım attı. Ukrayna Verhovna Radası (Parlamento), e-kimliklere normal kimlik kartları ile eşdeğer hukuki geçerlilik statüsü veren yasa tasarısını kabul etti. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov'un 30 Mart tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, söz konusu yasa tasarısı 302 milletvekilinin oyuyla kabul edildi.

UKRAYNA'DAN DÜNYADA BİR İLK: E-KİMLİKLER NORMAL KİMLİKLERİN YERİNE GEÇECEK

Fedorov, "Ukraynalıları bu tarihi olay vesilesiyle kutluyorum. E-kimliklerin, fiziksel muadilleriyle aynı yasal güce sahip olduğu ilk ülkeyiz…Bu sadece ülkemiz için değil tüm dünya için yenilikçi bir adımdır. 23 Ağustos 2021'den itibaren Diya uygulamasındaki biyometrik pasaport veya kimlik kartı, yasama düzeyinde kağıt veya plastik belgelerin tam bir analogu olacak." ifadesini kullandı.

İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARA GİRİŞ-ÇIKIŞLARDA KULLANILAMAYACAK

Ücretsiz oluşturulacak e-pasaport ve e-kimliklerin, ülke içinde kimlik veya vatandaşlık tespitini gerektirecek her durumda ibraz edilebileceği bildirilirken; devlet sınırı ve işgal altındaki topraklara giriş-çıkışlarda kullanılamayacağı kaydedildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.