SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın 130 ülkesine şu ana kadar tek bir doz bile aşı ulaşmadı!

Dünyanın 130 ülkesine şu ana kadar tek bir doz bile aşı ulaşmadı!

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünyanın 130 ülkesine şu ana kadar tek bir doz bile aşı ulaşmadı!

Çin'den yayılarak dünya ülkelerini, ekonomiden sağlığa birçok alanda alt üst eden yeni tip koronavirüs salgınına karşı aşının bulunması ülkeleri rahatlatan bir gelişme olarak karşılandı. Ancak, BM Genel Sekreteri Guterres, şu ana kadar dünyanın 130 ülkesine hiç aşı ulaşmadığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın gelişmiş ülkelerine seslenerek küresel çapta bir aşı kampanyası başlatılması çağrısı yaptı. BM Güvenlik Konseyinin Covid-19 ile mücadele kapsamında, 17 Şubat 2021 tarihinde düzenlediği oturumda konuşan Antonio Guterres, aşının dağıtımı konusunda dünyada eşit ve adil bir sistemin olmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres
AŞININ DÜNYAYA DAĞILIMI, EŞİT VE ADİL DEĞİL

Guterres, “Böyle bir küresel aşı planı için, acil durum eylem planı hazırlanması, hayata geçirilmesi ve finansmanının koordinasyonu konusunda G20 ülkelerinin uygun olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bu konuyu G-7 toplantısında gündeme getireceğini kaydeden Guterres, koronavirüs salgınıyla mücadelede aşının dünyaya dağılımının eşit ve adil olmadığını ifade ederek bu durumu eleştirdi. BM Genel Sekreteri Guterres, üretilen dozların yüzde 75’inin sadece 10 ülkeye gönderildiğini, 130 ülkeye ise bugüne kadar tek bir doz bile aşı ulaşmadığını açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.