SON DAKİKA
Hava Durumu

Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Kırım’ın İşgalinin Dünyadaki Yankıları" konuşuldu

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “Kırım’ın İşgalinin Dünyadaki Yankıları” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Dr. Filiz Tutku Aydın oldu. Dr. Aydın, Kırım'ın işgalinin dünya genelindeki yankılarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 01:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Kırım’ın İşgalinin Dünyadaki Yankıları" konuşuldu

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “Kırım’ın İşgalinin Dünyadaki Yankıları” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Dr. Filiz Tutku Aydın oldu. Dr. Aydın, Kırım'ın işgalinin dünya genelindeki yankılarını anlattı.

Emel Kırım Vakfı’nın her hafta düzenlediği Emel Fikir Kültür Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Dr. Filiz Tutku Aydın'dı. Aydın, “Kırım’ın İşgalinin Dünyadaki Yankıları” başlıklı konuşmasında 2014'te Rusya'nın Kırım'ı işgalinden ve işgale yönelik dünyadaki tepkilerinden ve hangi akademik kuruluşların, uluslararası platformların Kırım'la ilgili çalışmalarından bahsetti.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 14 Mart 2021 tarihinde düzenlenen ve Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan konferansa katılanlar arasında; Kırım Derneği Genel Merkezi Başkanı Mükremin Şahin,  Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, yazar Serra Menekay da vardı.

Takdimi  Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar yaparken, teşekkür konuşmasını Emel Kırım Vakfı üyesi ve Emel dergisi editörü Bülent Tanatar gerçekleştirdi.

Konferansın video kaydını Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden bu bağlantıya tıklayarak seyredebilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.