SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Putin ile görüştü: İstanbul sürecini liderler düzeyine taşıma teklifini yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerde çok önemli bir eşik olan İstanbul Sürecini liderler düzeyine taşıma teklifini yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2022 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan, Putin ile görüştü: İstanbul sürecini liderler düzeyine taşıma teklifini yineledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerde İstanbul sürecini, liderler düzeyine taşıma teklifini yineledi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından bugün yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında barışa giden yolun açılması için İstanbul görüşmelerinde yakalanan olumlu ivmenin devamının herkesin yararına olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes sağlanmasının, insani koridorların etkin şekilde işletilmesinin ve tahliyelerin güvenli şekilde gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Erdoğan, herkese zarar veren bu gidişatın durdurulması ve kalıcı barışın tesis edilmesi için Türkiye'nin elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini belirtti.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E, İSTANBUL SÜRECİNİ LİDERLER DÜZEYİNE TAŞIMA TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerde çok önemli bir eşik olan İstanbul sürecini liderler düzeyine taşıma teklifini de yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Nisan'da basın mensuplarının Ukrayna-Rusya Savaşına ilişkin sorularına yanıtında, Ukrayna ve Rusya liderleriyle İstanbul’da bir araya gelerek Liderler Zirvesi gerçekleştirmek istediğini açıklamıştı. Liderler Zirvesinde özellikle Kırım ve Donbas’ı ele almak istediğini belirten Erdoğan, “İstanbul’umuzda liderler zirvesini gerçekleştirebilirsek olumsuz gidişi olumlu hale dönüştürmenin kararının liderle gerçekleştirilebilmesi Türkiye olarak büyük mutluluk duyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.