SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski siyasi tutsak Edem Bekirov, tedavi için İstanbul'daki hastaneye tahliye edildi

Eski siyasi tutsak Edem Bekirov, tedavi için İstanbul'daki hastaneye tahliye edildi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2022 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eski siyasi tutsak Edem Bekirov, tedavi için İstanbul'daki hastaneye tahliye edildi

Kırım Tatar aktivist, eski siyasi tutsak Edem Bekirov, devam eden tedavisi nedeniyle İstanbul'a tahliye edildi. Kıyiv’de bir dizi ameliyat geçiren Bekirov’un tedavisine İstanbul’da devam edileceği belirtildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar aktivist, eski siyasi tutsak Edem Bekirov, tedavi için İstanbul'a tahliye edildiğini bildirdi. Çubarov, dün yaptığı açıklamada, “13 Aralık 2013’ten beri Kıyiv’deki hastanelerde tedavi gören ve bu süre içinde 3 zor ameliyat geçiren eski siyasi tutsan Edem Bekirov’un hayatını kurtarmak için birçok insan ve kurumunun aylarca sürdürdüğü çabalar sonuç verdi. Bekirov, tedavisinin devam edeceği Türkiye’nin en iyi hastanelerinden birine tahliye edildi.” dedi.

Türkiye’ye tahliye edilen Edem Bekirov’a eşi, Geniçesk Kaymakam Yardımcısı, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Gülnara Bekirova’nın eşlik ettiğini belirten Çubarov, “İstanbul’daki hastanede tedavinin başarılı bir şekilde sonuçlanacağını ve Edem Bekirov’un Rus işgalcilere karşı mücadele edenlerin arasında kısa zamanda yerini tekrar alacağını umuyorum.” dedi.

İŞGALCİLER GÜLNARA BEKİROVA’YI ALIKOYMAYA ÇALIŞTI

Bununla birlikte Rus işgal güçlerinin 24 Şubat 2022’te Herson bölgesine giriş yaptıktan sonra Gülnara Bekirova’yı aramaya başladığını belirten KTMM Başkanı, “Bundan dolayı devamlı kaldığı yeri değiştiren Bekirova 15 Mart 2022 tarihinde işgal altında bulunan Novoaleksiyiivka kasabasından çıkış yaptı ve deneyimli görevliler sayesinde 4 gün içinde Ukrayna devleti tarafından kontrol edilen bölgeye ulaştı.” diye aktardı.

RUS İŞGALCİLER, KTMM ÜYESİ GÜLNARA BEKİROVA’NIN EVİNDE ARAMA YAPTI

Rus işgal güçleri, 14 Nisan 2022 tarihinde Geniçesk Kaymakam Yardımcısı, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Gülnara Bekirova’nın evine baskın düzenledi. Baskın sırasında, şu an Rus ordusu tarafından işgal edilen Novoalaksiyivka kasabasındaki evde sadece Gülnara Bekirova’nın 84 ve 82 yaşındaki anne ve babası bulunuyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.