SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransız Bakan'dan Uygur Türkleri adımı: Belgelere ulaşıldı

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, BM'nin 46'ıncı oturumunda 2020 insan haklarının ihlal edildiği bir yıl olduğunu ifade etti. Fransız Bakan, Doğu Türkistan'da Çin'in Uygur Türklerine karşı yaptığı haksız uygulamaları, kurumsallaşmış gözetim ve baskı sisteminin olduğunu gösteren bilgi ile doğrulayıcı belgelerin kendilerine ulaştığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransız Bakan'dan Uygur Türkleri adımı: Belgelere ulaşıldı

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, BM'nin 46'ıncı oturumunda, 2020 yılının insan haklarının ihlal edildiği bir yıl olduğunu ifade etti. Fransız Bakan, Doğu Türkistan'da Çin'in Uygur Türklerine karşı yaptığı haksız uygulamaları, kurumsallaşmış gözetim ve baskı sisteminin olduğunu gösteren bilgi ile doğrulayıcı belgelerin kendilerine ulaştığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin dün yapılan 46'ıncı oturumuna video konferans ile katılan Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, 2020'nin insan haklarının ihlal edildiği bir yıl olduğunu belirtti. Fransız Bakan, Doğu Türkistan'da yaşanan zulümle ilgili belgelerin eline geçtiğine dikkat çekerek, "Doğu Türkistan'da Çin'in Uygurlara karşı yapılan haksız uygulamaları ve büyük ölçekli kurumsallaşmış bir gözetim ve baskı sisteminin olduğunu gösteren bilgi ve doğrulayıcı belgeler bize ulaştı." ifadelerini kullandı.

"ESED, MÜTTEFİKLERİNİN DESTEĞİYLE HALKINA SAVAŞ AÇMAYA DEVAM EDİYOR"

Diğer yandan Suriye konusu hakkında da konuşan Le Drian, "Beşşar Esed müttefiklerinin desteğiyle halkına karşı savaşmaya devam ediyor." dedi. Ayrıca Bakan Le Drian, Yemen'de halkın 2015'ten bu yana devam eden savaşın mağduru olduğunu da ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.