SON DAKİKA
Hava Durumu

Güvenlik uzmanları ve hükumetler, Çin'in gümrük tarayıcılarını casusluk için kullanmasından tedirgin!

Hollanda’da uluslararası limanlarda ve havaalanlarında, kontrolü sağlayan yazılımın Çin menşeili olması ülkede casusluk tehlikesini gün yüzüne çıkardı. Güvenlik uzmanları ve hükumetler Çin'in, tarayıcıları casusluk veya toplanan verilerin kötüye kullanılması için kullanabileceğinden korkuyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2021 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güvenlik uzmanları ve hükumetler, Çin'in gümrük tarayıcılarını casusluk için kullanmasından tedirgin!

Hollanda’da uluslararası limanlarındaki ve havaalanlarındaki kontrol noktalarında kullanılan yazılımın Çin menşeili olması ülkede casusluk endişelerini artırdı. Güvenlik uzmanları, Çin'in tarayıcıları aracılığıyla casusluk veya verilerin kötüye kullanması konusunda uyarılarda bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti, dünyaya pazarladığı teknolojik altyapılarıyla önemli bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Hollanda'daki Rotterdam limanında, havaalanlarında ve dağıtım merkezlerinde, malları kontrol etmek için kullanılan Çin tarayıcılarına ilişkin raporlar bu gerçeği gün yüzüne çıkardı.

DÜNYA, TARAYICILARIN ÇİN'İN CASUSLUK VEYA KÖTÜYE KULLANIMINDAN ENDİŞELİ

Gümrüklerde kullanılan Çin merkezli Nuctech Güvenlik Denetim Ürünleri Şirketine ait kullandığı ekipmanın dijital güvenliği tehdit ediyor. Hollanda Gümrüğünde, sabit ve taşınabilir kargo, bagaj ve paket tarayıcıları dahil olmak üzere kullanılan çeşitli tarayıcılar, verileri depolayarak merkezi Pekin'de bulunan şirkette depoluyor. Nuctech şirketi, 2008 yılına kadar Çin Komünist Partisi eski Genel Sekreteri Hu Jintao'nun oğlu Hu Haifeng tarafından yönetiliyordu.

Güvenlik uzmanları ve hükumetler ise Nuctech'in sahiplerinin ve Çin devletinin, tarayıcıları casusluk veya toplanan verilerin kötüye kullanılması için kullanabileceğinden endişe ediyor.

LİTVANYA ÇİNLİ NUCTECH ŞİRKETİNİ YASAKLADI

Litvanya'nın 29 Ocak'ta bu nedenle Nuctech ekipmanlarını yasaklama kararı aldığı öğrenildi. Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri için durum zaten böyleyken şimdi de Avrupa Parlamentosunda da endişeler artmaya başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.