SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Heiko Maas'tan, Türkiye'nin iade edeceği DEAŞ'lılar ile ilgili açıklama

Maas: İade edilecek DEAŞ'lılar hakkında Türk makamlarıyla yoğun diyalog sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2019 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Heiko Maas'tan, Türkiye'nin iade edeceği DEAŞ'lılar ile ilgili açıklama

Alman vatandaşı DEAŞ terör örgütü üyeleri ve aileleri hakkında Türk makamlarından bilgi aldıklarını belirten Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, suç işleyenlerin mahkemeye çıkması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te mevkidaşı Nikola Dimitrov ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın mensupları, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Almanya'nın DEAŞ terör örgütü üyelerini kabul edeceği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, kaç DEAŞ militanının Almanya'ya iade edileceği yönünde sorular sordu. Maas, Türk makamlarıyla iletişim halinde olduklarını ve bu hafta boyunca Türk yetkililerden bilgi aldıkları belirtti.

"DEAŞ'LILAR HAKKINDA TÜRK MAKAMLARIYLA YOĞUN BİR DİYALOG MEVCUT"

Maas, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bizim için gerçekten Almanya vatandaşı olup olmadıklarını ve DEAŞ ile ilişkilerinin olup olmadığını görmek, eğer böyle bir ilişki varsa, bu nasıl bir ilişki ve belirli yasaların ihlal edilip edilmediğine bakmak çok önemli. Eğer suç işledilerse o zaman mahkeme önüne çıkıp sorumluluk üstlenmeliler. Tüm bu meselelerin açıklığa kavuşturulması için Türk makamlarıyla yoğun bir diyalog mevcut. Böylece DEAŞ kapsamında suç işleyen kişiler mi söz konusu öğrenebilelim ve uygun bir şekilde sorumluluk üstlensinler."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.