SON DAKİKA
Hava Durumu

Her 10 günde 1 sistem (6 SİHA) Bayraktar TB2’nin üretimi tamamlanıyor

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, aylık gerçekleştirilen TB2 SİHA'ların üretim kapasitesini açıkladı. Bayraktar, çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2022 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2022 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Her 10 günde 1 sistem (6 SİHA) Bayraktar TB2’nin üretimi tamamlanıyor

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, aylık gerçekleştirilen TB2 SİHA'ların üretim kapasitesini açıkladı. Bayraktar, çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istediklerini belirtti.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, savunma sanayi alanında ses getiren TB2 SİHA’ların üretim kapasitesine dair açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ordusuna yardım amaçlı kurulan Come Back Alive Vakfı'nın (Hayata Dön Vakfı) sorularını yanıtlayan Bayraktar, 11 Ağustos 2022 tarihli habere göre BAYRAKTAR TB2 SİHA’dan başlangıçta yalnızca ayda 1 adet yapıldığını, bu rakamın şu anda 20’ye çıktığını söyledi. Buna göre BAYKAR tesislerinde, her 10 günde 1 sistem (6 SİHA) Bayraktar TB2’nin üretiminin tamamlandığı ifade edildi.

Bir sonraki yıl daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerini ifade eden Haluk Bayraktar, “Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz, bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz.” diye kaydetti.

Şimdiye dek 22 ülkenin Bayraktar TB2 ve 4 ülkenin de AKINCI ihracatına yönelik sözleşme imzalandığını hatırlatan Haluk Bayraktar, BAYKAR üretim hattının 3 yıl boyunca revize olduğunu ifade etti.

BAYKAR TEKNOLOJİ, UKRAYNA'DA FABRİKA KURACAK

Daha önce 8 Ağustos 2022'de RBK-Ukrayna Haber Ajansına konuşan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna’da Bayraktar fabrikası kurulacağını duyurmuştu. Kıyiv ile Ankara arasında, Bayraktar TB2 SİHA’ların üretimi için Ukrayna’da bir fabrikanın inşa edilmesini öngören anlaşma Şubat 2022’de imzalanmıştı. Bodnar, Ukrayna Bakanlar Kurulunun, Ağustos 2022'nin ilk haftasında ilgili anlaşmayı onayladığını ve oylamaya çıkarılması için parlamentoya sunulduğunu aktarmıştı.

Bayraktar TB2 SİHA ve Akıncı TİHA’nın geliştiricisi Baykar Teknoloji’nin Ukrayna’da bir arsa satın aldığını bildiren Bodnar, “Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyorlar, çünkü bu üretimi Ukrayna’da yapmak şirket sahiplerinin kişisel bir taahhüdüydü. Ve o sadece siyasi değil aynı zamanda pratiktir. Bu tesiste üretilecek modellerin önemli bir kısmı Ukrayna üretiminin bileşenlerine sahip olacaktır” demişti.

Hem savaştan önce hem de şu anda savunma teknolojileri alanındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki ilişkilerin itici güçlerinden biri olduğunu belirten Büyükelçi Bodnar, “Savaşa rağmen şirketlerimiz yükümlülüklerini yerine getiriyor. Belki daha önce planlanan hacimlerde değil ama işlerini durdurmuyorlar ve bu, ilk önce bizim, Türk tarafını savunması için gerekli olan şeylerin teminindeki sorunlarıyla baş başa bırakmayan, sorumlu bir ortak olduğumuzu gösteriyor.” diye kaydetmişti.

BAYKAR TEKNOLOJİ, DÜNYA ÜLKELERİNİN İLGİ ODAĞINDA

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savunma cephesinde güçlü bir şekilde boy gösteriyor. Rusya’nın saldırılarına karşı savunma oluşturan Bayraktar TB2 İHA (İnsansız hava aracı), Ukraynalı siviller ve yetkililer tarafından yoğun ilgi görüyor. Litvanya’nın Ukrayna için başlattığı destek kampanyasına Bayraktar TB2 ile bağış yapan BAYKAR Teknoloji, dünya ülkelerinin ilgi odağı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de geçen aylarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Bayraktar TB2 İHA/SİHA istemesi dikkat çekmişti. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Şubat 2022’de Kıyiv ziyaretinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Bayraktar tedariki anlaşması imzalamıştı. Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş dolayısıyla tedarik hususu askıya alınmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.