SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran’da cumhurbaşkanı adayları belirlendi: Seçime sadece 7 aday girecek

İran’da Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylar belli oldu. Devlet televizyonundan duyurulduğuna göre, İran'da seçimlerde aday olmak isteyen 592 kişiden sadece 7'si adaylık izni aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2021 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran’da cumhurbaşkanı adayları belirlendi: Seçime sadece 7 aday girecek

İran’da Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylar belli oldu. Devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre, İran'da seçimlerde aday olmak isteyen 592 kişiden sadece 7'si adaylık izni aldı.

İran'da 18 Haziran 2021'de gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimine katılmak için başvuruda bulunan 592 kişiden yalnızca 7 aday isme adaylık izni çıktığı bildirildi. Yapılan adaylık başvuruları, İran Anayasa Koruma Konseyi tarafından değerlendirildi ve sonuca bağlandı. İran resmi ajansı IRNA'nın aktardığına göre, Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Abbas Ali Kedhodayi, aday adaylarının başvuru sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmak isteyenlerden yalnızca 7 aday Konsey tarafından onaylandı." ifadelerini paylaştı.

Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi ADAYLAR ARASINDAKİ ÖNEMLİ İSİMLER

İran basınında adaylar arasında yer alan ve Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, şu anda ön plana çıkan aday olarak gösterildi. Bir başka önemli isim olan Ali Laricani’nin adaylığı ise onaylanmadı. Reformcu bir isim olarak adaylar arasında ön plana çıkan Eski Meclis Başkanı Laricani, 2015 yılında Hasan Ruhani tarafından imzalanan nükleer anlaşmaya da destek vermişti.

AHMEDİNEJAD'A ONAY ÇIKMADI

Koruma Konseyi, eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’ın da adaylığını onaylamadı. Adaylığı reddedilen bir başka isim de Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri oldu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.