SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'dan protestolara katılan bir kişiye daha idam cezası

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'dan protestolara katılan bir kişiye daha idam cezası

İran hükumeti, Mahsa Amini'nin öldürülmesinin ardından dünya çapında da geniş yankı uyandıran protestolara katılanları idam cezasına çarptırmaya devam ediyor. İran Parlamentosunda 6 Kasım 2022'de protestocular aleyhinde onaylanan idam cezasına bugün bir yenisi daha eklendi. İran'da "Korku ve infiale sebep olacak şekilde ateşsiz silah kullanmak suretiyle devlete savaş açmak" gerekçesi öne sürülerek bir göstericiye daha idam cezası verildi.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin kıyafet kurallarına uymadığı gerekçesiyle İran polisi tarafından dövülerek öldürüldükten sonra başlayan protestolar, yaklaşık 2 aydır devam ediyor. Ülkenin protestolarla çalkalanmasının ardından ayaklanmaların önüne geçmekte başarısız olan İran hükumeti, çareyi yine idam kararlarında buldu. Geçen hafta 227 İran milletvekilinin imzasıyla parlamentoda 15 bin protestocunun idamına onay verildi.

İRAN'DA PROTESTOYA KATILAN GÖSTERİCİYE İDAM CEZASI

İran hükumeti kararın ardından protestoculara peş peşe idam cezası veriyor. İran Yargı Erkine bağlı Mizan Haber Ajansının yayımladığı habere göre 13 Kasım'da Tahran Devrim Mahkemesinin kararıyla kimliği belirtilmeyen 1 protestocuya “korku ve infiale sebep olacak şekilde ateşsiz silah kullanmak suretiyle devlete savaş açmak" gerekçesiyle idam cezası verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.