SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da "Savaşa Hayır" eylemi

İşgal altındaki Kırım'da "Savaşa Hayır" eylemi

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 05:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 05:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da "Savaşa Hayır" eylemi

İşgal altındaki Kırım'da, büyük çaplı Rus işgaline karşı Ukrayna'ya destek vermek için yürüyüş gerçekleştirildi. Savaş karşıtı gösteride, Lesya Ukrayinka Anıtı'na sarı ve mavi çiçekler bırakıldı ve kurdeleler getirildi. Yürüyüş etkinliğine katılan aktivistlerin ellerinde, “Savaşa Hayır!” pankartları yer aldı.

İşgalci Rus askerlerinin Ukrayna’ya karşı saldırısı ve topyekun işgal girişimi devam ediyor. İşgal altındaki Kırım’da, 26 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya destek vermek için Rus işgaline karşı gösteri yapıldı. Savaş karşıtı yürüyüşe katılan aktivist Olena Povova, kendi sosyal medya hesabında “Bugün Lesya'ya gittik” yazısıyla yayımladı.

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM DAİMA UKRAYNA’NIN YANINDA

İşgal altında Kırım Tatar halkı ve Ukraynalılar, Rusya'nın işgal girişimine karşı yürüyüş yaptı. Yürüyüş kapsamında ellerinde “Savaşa Hayır” yazılı pankartlar yer aldı. 

UKRAYNALI ŞAİR LESYA UKRAYİNKA

Lesya Ukrayinka, şiirleri ve oyunlarıyla bilinen Ukrayna edebiyatının önde gelen yazarlarından biri olarak tanınıyor. Ukrayinka, aktif politik yaşantısı olan feminist bir eylemci olarak Ukrayna tarihinde yer aldı. Ukrayinka, sosyal ve siyasî meselelerde devrimci düşünceye sahip olmasına karşın edebî eserlerinde romantizmin tesirinde kaldı. Esin kaynağını özellikle folklardan, Kutsal Kitap’tan, mitolojiden ve yurtseverlik duygularından alan dramatik şiirlerinde baskıya karşı mücadele çağrısında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.