SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'dan vizyonsuz hamle: Rus ordusu Çornobıl Nükleer Santrali'nden radyoaktif malzeme çaldı!

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'dan vizyonsuz hamle: Rus ordusu Çornobıl Nükleer Santrali'nden radyoaktif malzeme çaldı!

Ukrayna’yı işgal girişiminde bulunan saldırgan Rusya, Çornobıl’dan geri çekilirken nükleer santralden radyoaktif malzemeler çaldı. İşgalci Rus güçlerinin yağmaladıkları radyoaktif malzemeler, insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

İşgalci Rusya 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı yüzlerce askeri kayıplarına rağmen aralıksız saldırılarla sürdürüyor. Ukrayna’yı topyekun işgal girişiminde olan Rus güçleri, yine kendi vizyonunda hamlelere imza attı. Ukrayna Hükumeti, İşgalci Rusya’ birliklerinin Ukrayna’nın Çornobıl (Çernobil) kentindeki nükleer santralden ger çekilirken ölümcül radyoaktif malzeme çaldıklarını duyurdu. Hükumet yetkilileri, Rus işgalcilerin yaklaşık bir radyoaktivite birimi olan 7 milyon bekerel 133 kaynağı çaldığını ve yok ettiğini belirtti.

Ukrayna’nın Çornobıl kenti 1986 yılında radyoaktif bir patlamanın sonucunda ölümcül veya kalıcı hasar bırakmasıyla biliniyor. Söz konusu patlamanın radyasyon etkisi ise hala sürüyor. Bu sebeple Çornobıl kentindeki elektrik santraline girişler oldukça güvensiz.

ÇORNOBIL’I YAĞMALAYAN RUS GÜÇLERİNİN EN AZ 1 YIL ÖMRÜ VAR

Ukrayna Çevre ve Enerji Bakanı German Gulaşçenko, elektrik santralini esir tutarak oradan radyoaktif malzeme çalan işgalci Rus güçlerinin kendilerini nükleer radyasyona maruz bıraktıkları için en az bir yıllık ömürleri olabileceğini söyledi.

DENIS MONASTIRSKIY: RUS GÜÇLERİ REHİNELERİ YETERLİ IŞIK VE YİYECEK OLMADAN 30 GÜN TUTTUL

Ukrayna İçişleri Bakanı Denıs Monastırskıy ise Çornobıl kentine işgal girişiminde bulunan işgalci Rus güçlerinin, rehin aldığı kişileri, yeteri kadar ışık ve yiyecek olmadan 30 gün santralde tuttuklarını ve dışarıya çıkmalarına izin verilmediğini vurguladı. İşgalci Rus güçlerinin yağmaladıkları radyoaktif malzemeleri nerede olduğu ise bilinmiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.