SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kerç Köprüsü'ndeki onarımı Eylül 2023'te tamamlayabilecek

İşgalciler, Kerç Köprüsü'ndeki onarımı Eylül 2023'te tamamlayabilecek

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kerç Köprüsü'ndeki onarımı Eylül 2023'te tamamlayabilecek

İşgalci Rusya, 8 Ekim 2022 tarihinde patlamanın meydana geldiği Kerç (Kırım) Köprüsü’nün hızlı bir şekilde onarılamayacağını kabul etti. Rusya Federasyonu’nun sözde Kırım sorumlusu Marat Husnullin, patlamada zarar gören köprünün dört açığının değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başından beri Kırım ile Rusya’nın kara bağlantısını sağlayan ve işgalci Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgaliyle inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde 8 Ekim sabah saatlerinde yangın çıktı. Rus işgalcilerin açıklamasına göre köprüden geçen kamyonun infilak etmesi sonucu karayolu köprüsünün bir kısmı çöktü. Ayrıca patlama anında demiryolu köprüsünden geçen ve yakıt tankerlerini taşıyan tren yanmaya başladı. Olaydan sonra paylaşılan görüntülerde köprünün hem karayolu hem de demiryolu kısmının ciddi zarar gördüğü görünüyor. Öte yandan patlamadan birkaç gün sonra Rusya Federasyonu’nun sözde Kırım sorumlusu Marat Husnullin, Rusya Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada hasarın yaklaşık bir hafta içinde tamir edileceğini bildirdi.

İŞGALCİ RUSYA, KERÇ KÖPRÜSÜ'NÜ HEMEN ONARAMAYACAK!

Ancak dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Husnullin, incelemeler sonucu köprünün 4 kısmının zarar gördüğünü tespit edildiğini ve bu kısımların komple yenilenmesi gerektiğini bildirdi. Husnullin, şu an köprünün değiştirilmesi gereken bölümünün otomobil ve otobüs trafiğe açık olduğunu ve durumunun uzmanlar tarafından izlendiğini belirtti.

Kerç Köprüsü’nün araç kısmı bağımsız iki köprüden oluşuyor. 8 Ekim'de meydana gelen patlama sonucu Kırım yönüne araçları taşıyan köprünün iki açıklığı tamamen yok edildi. Rusya yönündeki köprü ise patlamanın gerçekleştiği gün trafiğe yeniden açılmıştı. Husnullin'e göre, köprünün yıkılan kısmındaki açıklıkların montajının 10 Kasım'a kadar tamamlanması planlanıyor. Daha sonra köprünün bu bölümünün 5 Aralık’ta tek şerit şeklinde, 20 Aralık'ta ise iki şerit şeklinde trafiğe açılması planlanıyor.

Bundan sonra inşaatçılar, onarımının gelecek yıl 30 Mart'a kadar tamamlanması planlanan köprünün sol tarafındaki açıklıkları sökmeye başlayacaklar. Husnullin, köprü beraberindeki altyapının restorasyonu ile ilgili çalışmaların önümüzdeki yılın 1 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

Bununla birlikte Husnullin, köprünün demiryolu kısmında iki açıklığının değiştirilmesi gerektiğini ve onarımının Eylül 2023 tarihinde tamamlanmasının beklediğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.