SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım'a Lenin heykeli dikecek

İşgalciler Kırım'a Lenin heykeli dikecek

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2019 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım'a Lenin heykeli dikecek

İşgal altındaki Kırım’ın Nikitskiy Botanik Bahçesinde sözde mahkeme kararıyla Çiçeklerin Tanrıçası Flora heykeli sökülüp yerine Lenin heykeli dikilecek.

Rusya Bilimler Akademisi temsilciliğinin resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre bu karar Akyar’ın sözde 21'inci Temyiz Tahkim Mahkemesi tarafından verildi.

Botanik Bahçesi 1937'de Halk Komiserleri Konseyi Başkanı Vyaçeslav Molotov’un adını taşımaya başladı. Aynı sene bahçede Molotov’un heykeli dikildi. 1957’de Molotov’un heykeli kaldırılarak yerine Lenin’in heykeli dikildi.

Botanik Bahçesinin 200. Yıldönümü vesilesiyle 2012'de bahçe yönetimi ve Ukrayna yetkililerinin kararıyla Lenin’in heykeli yerine Tanrıça Flora'nın heykeli dikildi.

Bahçeyi denetlemek için gelen sözde Kültürel Mirası Koruma Komitesi, 2018'de Lenin’in heykeli yerine Flora’nın heykelini tespit edince ihlal ile ilgili kayıt aldı.

Botanik bahçesinin temsilcisi konuyla ilgili olarak, "Nikitskiy bahçesi mahkemelerde itiraz etmeye çalıştı. Çünkü botanik, duygusal, tarihi bakış açısından bahçenin merkezinde Flora’nın heykelinin durması Lenin’in heykelinden durmasından daha mantıklı. İtiraz dilekçesi de yazıldı. Ancak bahçemiz o duruşmayı da kaybetti” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.