SON DAKİKA
Hava Durumu

İstiklal Marşı 100. Yıl Özel Sunumu: Müfit Öner anlatıyor...

İstiklal Marşı’nın TBMM'de 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmesinin 100'üncü yılında QHA gurula sunar: Araştırmacı ve yazar Müfit Öner İstiklal Marşının anlam ve sırlarını anlatıyor...

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2021 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstiklal Marşı 100. Yıl Özel Sunumu: Müfit Öner anlatıyor...

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye’nin milli marşı olarak kabul edilmesinin 100'üncü yıl dönümü kutlanıyor. Kırım Haber Ajansı, bu kutlu yıl dönümünde Türk milletine armağan olarak, araştırmacı yazar Müfit Öner'in yıllardır Türkiye'nin dört bir yanında okullarda ve üniversitelerde yaptığı "İstiklal Marşı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy" sunumunu videosunu hazırladı. Gençlerin, çocukların ve ebeveynlerin mutlaka izlemesini arzu ettiğimiz bu sunumu yayınlamaktan gurur duyuyoruz. Mehmet Akif'in dediği gibi "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.".

Türk milletinin kurtuluşunun ve Türk devletinin bağımsızlığının destanı, moral değerlerinin inşası ve bu değerler sisteminin sembolü olan ve milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından "Kahraman Ordumuza" hitabıyla yazılan İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) milli marş olarak kabul edilişinin bugün 100'üncü yılı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan kararnamenin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesiyle 2021 yılı, Türkiye'de İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edildi. Bu kapsamda yıl boyu devam edecek etkinliklere, Kırım Haber Ajansı olarak bizler de her zaman gurur duyacağımız bir eser sunmanın kıvancını yaşıyoruz.

Milli Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı, araştırmacı ve yazar Müfit Öner'in İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılına özel sunumunu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'na benzeyen önceki şiirlerindeki mısraları, İstiklal Marşı'nın anlamı ve sırları ile Öner'in gençliğe hitap ettiği üç ayrı bölümden oluşan sunumu aşağıda yer alan oynatıcıda izleyebilirsiniz.

Türk Bayrağına ve İstiklal Marşı'na adanan bir ömür: Müfit Öner

Müfit Öner, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgilenen kişilerin yakından tanıdığı bir isim. Türkiye'nin en batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine kadar onlarca ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde hiç karşılık ve hediye kabul etmeden binlerce gence ve çocuğa ilerleyen yaşına rağmen sunumlar yaptı. Koronavirüs pandemisinin bütün dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte bu sunumlarına üzülerek ara vermek zorunda kaldı. 85 yaşındaki bayrak dede, İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif Ersoy’u daha çok kişiye anlatabilme gayesi ile gelecekteki kuşakların İstiklal Marşı’nı doğru anlayabilmesi ve herkesin istediği zaman izleyebilmesi için sunumunu dijital ortama aktardı.

Araştırmacı ve yazar Müfit Öner, 5 Nisan 1934 tarihinde babasının görev yeri olan Zonguldak'ta doğdu. Aslen Bolulu olan Öner, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının Etnografya Müzesinden Anıtkabir'e taşınması sırasında 67 vilayeti temsilen törene getirilen öğrenciler arasında Zonguldak vilayetini temsil etti.

Öner, 22 Eylül 1983 yılında Türk Bayrağı Kanunu'nda yapılan değişikliği de teklif eden kişi olarak tanınmaktadır. Aynı kanunda yer alan Cumhurbaşkanlığı Forsu ile ilgili çalışmalara da katkıda bulunarak; forsun bugünkü şeklini almasında emeği geçmiştir. Türk bayrağına olan sevgisi ve Türk Bayrağı Kanunu'ndaki değişiklikler nedeniyle Müfit Öner, "Bayrak Dede" olarak da anılmaktadır. Müfit Öner, Milli Düşünce Derneğinin Genel Başkan Yardımcısıdır.

https://www.youtube.com/watch?v=rxW0xq-wLI8

Kırım Haber Ajansının katkılarıyla hazırlanan sunumun, bütün hakları, yetki ve sorumluluğu Müfit Öner'e aittir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.