SON DAKİKA
Hava Durumu

Kan grubu A olanların koronavirüse yakalanma riski daha mı yüksek?

American Society of Hematology'nin dijital açık erişimli dergisi Blood Advances'te yayımlanan çalışmaya göre Kovid-19 ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Blood Advances'teki çalışmada kan grubu A olanların Kovid-19'a yakalanma riskinin daha yüksek olabileceği sonucu çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kan grubu A olanların koronavirüse yakalanma riski daha mı yüksek?

American Society of Hematology'nin dijital açık erişimli dergisi Blood Advances'te yayımlanan çalışmaya göre, koroavirüs ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Blood Advances'teki çalışmada kan grubu A olanların Kovid-19'a yakalanma riskinin daha yüksek olabileceği sonucu çıkarıldı.

American Society of Hematology'nin dijital açık erişimli "Blood Advances" adlı dergisinde dün yayımlanan çalışmaya göre Kovid-19 ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Söz konusu araştırmada, özellikle kan grubu A olanların yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma ihtimalinin daha yüksek olabileceği saptandı.

"KOVİD-19 ÖZELLİKLE A GRUBU KANI ETKİLİYOR"

Çalışma sonucuna göre koronavirüsün özellikle solunum hücrelerinde bulunan A grubu kanı etkilediği vurgulandı.
Laboratuvar deneyleri ile Kovid-19'un enfeksiyonu hızla başlatacak şekilde hücrelere doğrudan bağlayan bölümünün, aynı zamanda A grubu kanla ilişkili eşsiz moleküllere tutunduğu tespit edildi.

A KAN GRUBUNUN RİSK DURUMU TEKRAR GÜNDEMDE

Kan grubu A olanlarda Kovid-19 görülme oranının daha yüksek olduğu ve daha ağır semptomlar geliştirme eğilimi tespiti daha önceden yapılan çalışmalarda da gündeme getirilmişti.
Ayrıca, kan grubu 0 olanların ise Kovid-19'a karşı büyük ölçüde daha dirençli olduğu belirlenmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.