SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan’a Rusya'dan 200 bin kişi geldi

Kazakistan’a Rusya'dan 200 binden fazla kişi geldi

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2022 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2022 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan’a Rusya'dan 200 bin kişi geldi

Kazakistan İçişleri Bakanı Marat Ahmetcanov yaptığı açıklamada, İşgalci Putin’in Rusya'da kısmi seferberlik ilan ettiği 21 Eylül’den bu yana 200 binden fazla Rus vatandaşının ülkeye geldiğini bildirdi.

Kazakistan'da Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Marat Ahmetcanov, Rusya’dan gelenlerle ilgili durumun kontrol altında olduğunu belirterek, “21 Eylül’den bu yana 200 binin üzerinde Rus vatandaşı geldi. Aynı zamanda 147 bin Rus vatandaşı çıkış yaptı. 68 kişi Kazakistan vatandaşlığına başvurdu" dedi.

Rusya’dan ülkeye gelenlerin sayısında son günlerde düşüş görüldüğünü aktaran Bakan Ahmetcanov, “3 Ekim 7 bin Rus vatandaşı geldi, aynı zamanda 11 bin Rus vatandaşı da ayrıldı” ifadelerini kullandı.

70 BİN RUS VATANDAŞI BİREYSEL KİMLİK NUMARASI ALDI

Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Uzay Sanayii Bakanı Bağdat Musin yaptığı açıklamada, 70 bin Rus vatandaşına yabancılar için tahsis edilen bireysel kimlik numarasının verildiği bilgisini paylaştı. Bakan Musin, bu bireysel kimlik numarasının Rus vatandaşlarına sadece banka hesabı açtırmak için değil, genel olarak ülkede kaldıkları süreci kontrol etmek amacıyla verildiğini kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.