SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan'da Mamin başbakanlığındaki hükumet istifa etti

Kazakistan'da Mamin başkanlığındaki hükumet istifa etti

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 05:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'da Mamin başbakanlığındaki hükumet istifa etti

Kazakistan'da 10 Ocak 2021 tarihinde yapılan parlamento seçiminden sonra Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükumet, yeni hükumetin kurulabilmesi için istifa etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tokayev, yeni kabine oluşturulana kadar Mamin'in görevde kalması gerektiğini bildirdi.

Kazakistan'da Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükumet, yeni hükumetin kurulması amacıyla istifa etti. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, ülkede yeni hükumetin onaylanmasına kadar mevcut kabine üyelerinin görevlerini yerine getirmeye devam etmelerine ilişkin kararnameyi imzaladığı bildirildi. Tokayev tarafından imzalanan kararnameye göre, ülkenin şimdiki Başbakanı Askar Mamin başkanlığındaki hükumet istifa etti ve yeni kabine oluşturulana kadar görevlerini sürdürmelerine karar verildi.

SEÇİMLERİ NUR OTAN PARTİSİ EZİCİ ÜSTÜNLÜKLE KAZANMIŞTI

Kazakistan’da 10 Ocak 2021'de yapılan parlamento seçiminde, iktidardaki Nur Otan partisi (yüzde 71,9), Ak Yol Demokratik Partisi (yüzde 10,95) ve Kazakistan Halk Partisi (yüzde 9,10), yüzde 7 barajını geçerek Meclise girmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.