SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, Rusya’nın referandumunu tanımayacak

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2022 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2022 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, Rusya’nın referandumunu tanımayacak

İşgalci Rusya'nın Ukrayna’nın doğusunda düzenlediği sözde referandum ile ilgili Kazakistan’dan açıklama geldi. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Ukrayna'nın doğu bölgelerinin İşgalci Rusya tarafından düzenlenen referandumlar yoluyla olası ilhakını tanımayacağını duyurdu.

İşgalci Rusya tarafından Ukrayna’nın doğusunda düzenlediği sözde referandumla ilgili Kazakistan’dan açıklama geldi. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, İşgalci Rusya’nın Ukrayna’da düzenlediği sözde referandumlara ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna'nın doğu bölgelerinin İşgalci Rusya tarafından düzenlenen referandumlar yoluyla olası ilhakını tanımayacağını duyurdu.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediklerini söyleyen Smadiyarov, “Kendi başına bağımsızlığını ilan eden Lugansk ve Donetsk gibi devletler ile Zaporijjya ve Herson bölgelerindeki askeri idarelerin Rusya’ya katılmasına ilişkin düzenledikleri referandumlar konusunda Kazakistan, devletlerin toprak bütünlüğü, egemen eşitliği ve barış içinde bir arada yaşamalarını savunuyor.” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.