SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerç Köprüsü'nün güvenliğinden sorumlu Rus yetkili görevden alındı

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2022 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2022 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerç Köprüsü'nün güvenliğinden sorumlu Rus yetkili görevden alındı

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nün güvenliğinden sorumlu olan üst düzey yetkili görevden alındı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin 8 Ekim 2022 tarihinde patlamanın meydana geldiği Kerç Köprüsü’nün güvenliğinden sorumlu olan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Aleksandr Suhanov’u görevden aldı. Suhanov’un “kendi isteğiyle” görevden alındığını aktarıldı.

Aleksandr Suhanov, 2020’de Ulaştırma Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nün güvenliğinden Suhanov tarafından yönetilen Rusya Ulaştırma Bakanlığı Güvenlik Departmanı sorumluydu. Kerç Köprüsü’nde 8 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen patlamanın ardından Putin, köprüyü koruma yetkisini Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) devretti.

KERÇ KÖPRÜSÜNDE PATLAMA

Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başından beri Kırım ile Rusya’nın kara bağlantısını sağlayan ve işgalci Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgaliyle inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde 8 Ekim sabah saatlerinde yangın çıktı. Rus işgalcilerin açıklamasına göre köprüden geçen kamyonun infilak etmesi sonucu karayolu köprüsünün bir kısmı çöktü. Ayrıca patlama anında demiryolu köprüsünden geçen ve yakıt tankerlerini taşıyan tren yanmaya başladı.

FSB: KERÇ KÖPRÜSÜ PATLAMASININ ARKASINDA UKRAYNA VAR

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), bu sabah yaptığı açıklamada Kerç Köprüsü’ndeki patlamanın arkasında Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğünün olduğunu ileri sürdü.

CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY: KÖPRÜYÜ BİZ PATLATMADIK

Kanada televizyon kanalı CTV’ye röportaj veren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kerç Köprüsü’nde meydana gelen patlamanın arkasında Ukrayna’nın olduğu iddialarını reddetti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Biz kesinlikle böyle bir şey planlamadık. Ukrayna istihbaratının böyle bir faaliyeti yok. Rusya’da askerler ve istihbarat arasında ciddi bir sürtüşme var. Rusya’da birçok iktidar paydaşı vardır. Bu büyük bir sistem. Sovyetler Birliği’nde bu KGB eliyle yapılıyordu. Bugün Rusya’da iktidarın, devamlı olarak güçlülerin kavgasını veren farklı kolları var” dedi.

“FSB PUTİN REJİMİNE HİZMET EDEN SAHTE BİR KURUMDUR”

Daha önce işgalci Rusya’nın iddialarını değerlendiren Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Sözcüsü Andriy Yusov, “FSB ve soruşturma komitesinin faaliyetleri tamamen saçmalıktır. Bu, Putin rejimine hizmet eden sahte bir kurum. Dolayısıyla onların iddialarını yorumlamayacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.