SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan ve Türkiye eğitim iş birliği çalışmalarını arttırıyor

Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Heyeti ve Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan ve Türkiye eğitim iş birliği çalışmalarını arttırıyor

Kırgızistan Meclisi Basın Merkezi, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov’un, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf ve Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile bugün bir araya geldiğini açıkladı. Görüşmede taraflar, Türkiye bursları ile ilgili konuşuldu.

Kızgızistan Meclis Başkanı Cumabekov bugün, YTB Başkan Yardımcısı Yusuf ve Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Fırat ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Cumabekov, "İki ülkenin dostluğu ve verimli iş birliği sayesinde, birçok öğrenci devlet bursu ile öğrenim görüyor. Bugüne kadar Türkiye'deki üniversitelerde, yaklaşık 2 bin Kırgızistanlı öğrenci eğitim gördü." dedi. Cumabekov, Kırgızistan’ın yeni nesil gençlerinin kaliteli bir eğitim alarak yetişmesinde Türkiye'nin büyük katkısı olduğunu söyleyerek Türkiye'ye teşekkür etti.

KIRGIZİSTAN'A FAYDA SAĞLAYACAK ÖĞRENCİLER SEÇECEĞİZ

Toplantıda söz alan YTB Başkan Yardımcısı Yusuf, Türkiye bursları programının daha verimli kullanılabilmesi amacıyla, Bişkek ve diğer bölgelerde oryantasyon toplantıları planladıklarını, en önemli görevlerinden birinin Kırgız halkına fayda sağlayacak en iyi öğrencileri seçmek ve yetiştirmek olduğunu söyledi.

DÜŞÜK GELİRLİ KIRGIZ GENÇLER İÇİN EK KOTA SAĞLANMALI

Dastanbek Cumabekov, Kırgızistan’daki düşük gelirli öğrenciler için ek kota sağlanmasının, Kırgız halkının gelişmesine ve iki halkın yakınlaşmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca Meclis Başkanı, koronavirüs salgını gibi zor bir dönemde, Türkiye’nin Kırgız halkına desteğinin çok kıymetli olduğunu söyleyerek, insani yardımlardan dolayı Kırgızistan Meclisi adına ve kendi adına Türk Devletine şükranlarını sundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.