SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, Kırımlıları Rus ordusunda askerlik yapmaya zorlayan 10 işgalci yetkiliye suçlama yöneltti

Kırım Savcılığı, Kırımlıları Rus ordusunda askerlik yapmaya zorlayan 10 işgalci yetkiliye suçlama yöneltti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2021 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, Kırımlıları Rus ordusunda askerlik yapmaya zorlayan 10 işgalci yetkiliye suçlama yöneltti

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Şehri Savcılığı, Kırımlı gençleri Rus ordusunda askerlik yapmaya zorlayan işgalci yetkililerin kimliklerinin tespiti ve işlenen suçların yasal olarak cezalandırılmasını sağlamak için çalışma yürütüyor. Savcılık, Kırım’da faaliyet gösteren 10 sözde askeri komisere suçlama yöneltti.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, Kırımlı gençleri Rus ordusunda askerlik yapmaya zorlayan 10 sözde askeri komiserine suçlama yöneltti. Başkent Kıyiv’de, bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Savcısı İgor Ponoçovnıy, “Yürüttüğümüz soruşturmalar sonucu Kırım’daki 10 askeri komiserin kimliğini tespit ettik ve onlara suçlama yönelttik. İki sözde komiser hakkında hazırlanan iddianameler mahkemeye iletildi.” değerlendirmesini yaptı.

İşgalci yönetiminin 1 Ekim 2021 tarihinde Kırım’da 14 yasa dışı askere alma kampanyasını başlattığını belirten savcı, 2015 yılından bu yana düzenlenen yasa dışı askere çağırma kampanyaları çerçevesinde 31 binden fazla Kırımlı gencin, zorunlu askerlik yapmak üzere Rus ordusuna gönderildiğini aktardı. Ponoçovnıy işgalcilerin söz konusu eylemlerinin Ukrayna yasalarını ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı.

KIRIM'DA RUS ORDUSUNDA ASKERLİK YAPMAK İSTEMEYENLERE BASKI UYGULANIYOR

Kırım İnsan Hakları Grubu, 6 Ekim'de yaptığı açıklamada, 2021 Eylül ayının sonu itibarıyla Rus ordusunda askerlik yapmak istemeyen Kırımlılar hakkında açılan 267 davanın, Kırım’ın sözde mahkemelerine iletildiğini bildirirdi. Kırım İnsan Hakları Grubu, söz konusu davaların 248’inin ilgili mahkeme kararının açıklandığını ve 19 davanın ise hala görülmeye devam ettiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.