SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar çocuklardan Çanakkale Türküsü

Kırım Tatar çocuklardan Çanakkale Türküsü

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2021 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar çocuklardan Çanakkale Türküsü

Kırım Tatar çocuklar, Türk milletinin işgalcilere karşı Çanakkale'de yazdığı destanı anlatan Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. Ukrayna'nın ana kısmında faaliyet gösteren Kırım Ailesi Merkezi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Türküsü'nü icra etti ve klip çekti.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de (Kyiv) faaliyet gösteren Kırım Ailesi Kültür Merkezi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale Türküsü'nü seslendirdiler.

"TÜRKİYE UĞRUNA SAVAŞAN HERKESİ ANIYORUZ"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırım Ailesi Başkanı Anife Kurtseitova, "Türkiye bizim için bir aile gibi. Bu savaşa Kırım Tatarları da iştirak etti. Türkiye uğruna savaşan herkesi anıyoruz. Çanakkale'deki büyük savaşı daha çocukken duymuştum. Ve bu olaylara ithaf edilen meşhur türküyü merkezimizin çocuklarının da icra etmesini istedim." ifadelerini kullandı.

Kurtseitova, Çanakkale türküsü klibinin, ünlü Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev'in yönetmenliğinde Kırım Evi Merkezinde çekildiğini belirtti.

KIRIM TATAR ÇOCUKLAR ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ'NÜ SESLENDİRDİ https://www.youtube.com/watch?v=J0Lj0MzmGXQ&ab_channel=QirimAilesi.%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0 TÜRK MİLLETİNİN DESTANSI MÜCADELESİ

Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen Çanakkale Savaşı’nda kahraman Mehmetçiğin yazdığı destansı zaferin üzerinden 106 yıl geçti. Dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek “Çanakkale Geçilmez” diyen Türk ordusunun zaferi, Türk halkı tarafından coşkuyla kutlanıyor. Bugün şanlı Türk tarihinin en parlak zaferlerinden olan ve Çanakkale’nin geçilmez olduğunu bütün dünyaya ispatlayan Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümü. Denizde ve karada 200 binin üzerinde şehide mal olan kat kat düşman kuvvetlerine karşı kazanılan bu zafer, aynı zamanda dünya tarihinde nadir görülen bir vatan savunması örneği olarak kayıtlara geçti. Büyük zaferin 106. yıl dönümü, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde de törenlerle kutlanıyor. 8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde şehit olan Mehmetçikler rahmet ve minnetle yad ediliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=rxW0xq-wLI8&t=705s&ab_channel=QHA-Q%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.