SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Başkanı Ümit Şilit'ten video mesaj

Ümit Şilit, Kırım'da işgalcilerin sözde davaları ve haksız uygulamalarıyla mücadele eden Kırım Tatarlarının sıkıntılarına değinerek destek mesajları içeren bir video yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Başkanı Ümit Şilit'ten video mesaj

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Başkanı Ümit Şilit, Kırım'da işgalcilerin sözde davaları ve haksız uygulamalarıyla mücadele eden Kırım Tatarlarının sıkıntılarına değinerek, destek mesajı içeren bir video yayımladı.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, bugün sosyal medya hesabından yayımladığı bir video ile Kırım'da vatanlarını savunmak ve haksızlığa boyun eğmemek için mücadele eden Kırım Tatar soydaşlarının selamlarını paylaştı.

https://www.facebook.com/watch/?v=838527036552431 "KARDEŞLERİMİZ DAVA UĞRUNA GERİ ADIM ATMIYOR"

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Başkanı Ümit Şilit, destek çağrısı yaptığı videosunda şunları söyledi:

"Bilindiği üzere vatanımız Kırım, 2014 senesinde haydut Moskova idaresi tarafından işgal edildi. O günden bu yana onlarca kardeşimiz kaçırıldı, bazılarının cansız bedenine ulaştık. Bazıları ise hala kayıp. Bizleri bu şekilde korkutacaklarını düşündüler ama başaramadılar. Bugünlerde ise Kırım'da başka bir saldırı ile mücadelede etmekteyiz. 100'den fazla kardeşimiz işgalcilerin sözde mahkemeleri tarafından yargılanıyorlar, işkenceci hapishanelerde yatıyorlar. Onları kurtarmak isteyenlerin işlerini zorlaştırmak için dava süreçlerini bölüyorlar, dosyalarını ayırıyorlar. Yardım etmek isteyenler de tehdit ediliyor, avukatlara baskılar uygulanıyor. Fakat bütün bu baskılara rağmen kardeşlerimiz inandıkları dava uğruna geri adım atmıyorlar.

Kardeşlerimizin bu haklı mücadelesine tepki için tepkisiz kalmamalıyız. Onları sindirmek, bizleri korkutmak için yapılan bu saldırılara sessiz kalmayalım. Gerekli videolar ve yazılar ile desteklerimizi gösterelim. Bu saldırıları tüm dünyaya duyuralım. Kırım Tatar halkı asla teslim olmayacak. Yaşasın vatan Kırım!"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.