SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım ve Donbas'a yayın yapan radyo ve TV kanallarına 50 milyon grivna destek

Kırım ve Donbas'a yayın yapan radyo ve TV kanallarına 50 milyon grivna destek

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2021 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım ve Donbas'a yayın yapan radyo ve TV kanallarına 50 milyon grivna destek

Ukrayna, 2021'de devlet bütçesinden Rus işgali altında bulunan Kırım ve Donbas'ın belirli bölgelerine yayın yapan TV kanallarına 50 milyon grivna destek sağlayacak. Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakan Yardımcısı İgor Yaremenko, 14 yayın kuruluşunun maddi destek başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Geçici Rus işgali altında bulunan Donetsk ve Luhansk bölgeleri ile Kırım özerk Cumhuriyeti'ne yayın yapan radyo ve televizyon şirketlerine 2021'de Ukrayna devlet bütçesinden yaklaşık 50 milyon grivna (yaklaşık 1,8 milyon dolar) destek ayırıldı.

UKRAYNALI YAYINCILARA DESTEK SAĞLANACAK

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Yardımcısı Igor Yaremenko, "Yayınların ayrıntılı bir analizini yaptık ve Rusya'nın teknik olarak sinyalleri engellediği ve gazetecileri hapse attığı durumdan yola çıkarak bir girişim paketi geliştirdik. İşgalciler tarafından rehin tutulan kişilere gerçeği ileten ve ilgili içerik üreten mümkün olduğunca çok sayıda Ukraynalı yayıncıya destek sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

Kırım Tatarca ve Ukraince yayın yapan kuruluşların desteklenmesinin önemli olduğunu kaydeden Yaremenko, "Ayrılan parayı, Kırım'a Kırım Tatar dilinde yayın yapanlar, Kırım'a Ukrain dilinde yayın yapanlar, Donetsk ve Lugansk illerinin geçici işgal altındaki bölgelerine yayın yapanlar olarak birkaç kategoriye göre paylaştıracağız. Milletvekilleri ile görüşmelerimizde bu destek miktarının artırılması için çaba göstereceğiz." dedi.

Bakan Yardımcısı İgor Yaremenko, 14 yayın kuruluşunun maddi destek başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.