SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım ve Donbas'taki insan hakları durumu BM Genel Kurulunun gündeminde

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 75. oturumunda, “Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen topraklarındaki durum” başlıklı gündem maddesi görüşülecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2020 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım ve Donbas'taki insan hakları durumu BM Genel Kurulunun gündeminde


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 75. oturumunda, “Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen topraklarındaki durum” başlıklı gündem maddesi görüşülecek.



Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin konuyla ilgili 5 Eylül 2020 tarihli sosyal medya paylaşımında, “BM Genel Kurulunun 75. oturumunun gündemine 'Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen topraklarındaki durum' maddesinin dahil edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Her BM üye devleti, Genel Kurulunda en önemli konularda söz sahibi olma hakkına sahiptir.” ifadelerine yer verildi. 





CEPPAR: MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ!

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, sosyal medya hesabı üzerinden gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “New York’tan iyi haberler! İşgal edilen Kırım ve Donbas’taki durumun BM Genel Kurulunun gündemine dahil edilmesi için ortaklarımıza çok minnettarız. Mücadelemize devam ediyoruz!” dedi.





YİNE O ÜLKELER RUSYA'YA ARKA ÇIKTI!

Ukrayna’nın BM Daimi Temsilciliğinin Twitter sayfasından oylama sonuçları yayınlandı. İlgili maddenin oturumlarda gündeme dahil edilmesi için; 81 ülke evet oyu, 17 ülke hayır oyu kullandı. Hayır oyu kullanan ülkeler arasında Rusya ile birlikte Ermenistan, Belarus, Burundi, Komorlar, Küba, Kuzey Kore, İran, Kazakistan, Myanmar, Laos, Nikaragua, Filipinler, Sırbistan, Sudan, Suriye ve Zimbabve  yer aldı. Özbekistan, Venezuela, Tacikistan, Türkmenistan ve Lübnan oylamaya katılmayan ülkelerden oldu.





GENEL KURUL İLK DEFA TÜRK BAŞKANLA DÜZENLENECEK

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 75. oturumu Volkan Bozkır'ın başkanlığında düzenlenecek. Toplantı ilk kez bir Türk başkanla gerçekleştirilecek olması açısından önem taşıyor.



Bilindiği gibi Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, 4 Eylül 2020 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın BM Genel Kuruluna Kırım ile ilgili yeni kararlar sunmayı planladıklarını duyurmuştu.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.