SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'dan Ukrayna Onur ve Özgürlük Günü mesajı

Kırımoğlu'dan Ukrayna Onur ve Özgürlük Günü mesajı

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2022 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'dan Ukrayna Onur ve Özgürlük Günü mesajı

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’da bugün kaydedilen Onur ve Özgürlük Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Ukrayna’da özgürlük için hayatını kaybeden vatandaşları anmak için 2014’ten itibaren her yıl 21 Kasım’da Onur ve Özgürlük Günü kaydediliyor. Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu,  Onur ve Özgürlük Günü vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Onur ve Özgürlük Günü kutlu olsun!

2004 ve 2013'te demokratik değerlerin ve Avrupa tercihinin savunulması için ayağa kalktığımız gibi, şimdi de Rus işgalcileri yeneceğiz!

Yaşasın Ukrayna!

ONUR VE ÖZGÜRLÜK GÜNÜ

Ukrayna’da bugün Onur ve Özgürlük Günü kutlanıyor. Onur ve Özgürlük Günü, Ukrayna halkının güçlü iradesini ve özgürlük için savaşma isteklerini sembolize ediyor. Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 13 Kasım 2014’te Ukrayna tarihindeki iki önemli olayı; 2004 Turuncu Devrimi ve 2013 Onur Devrimi’ni anmak amacıyla 21 Kasım tarihinde Onur ve Özgürlük Gününün kutlanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Bu günde Ukraynalılar geleneksel olarak “Euromaydan” olarak anılan eylemlerde ülkelerinin özgürlüğü için hayatını kaybeden vatandaşlarını anıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.