SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türk Mukavemet Teşkilatı'nın zavallılar tarafından lekelenmesine müsaade etmeyiz

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türk Mukavemet Teşkilatı'nın zavallılar tarafından lekelenmesine müsaade etmeyiz

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2022 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2022 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türk Mukavemet Teşkilatı'nın zavallılar tarafından lekelenmesine müsaade etmeyiz

Gazeteci Ayşenur Arslan’ın önceki günlerde Türk Mukavemet Teşkilatına (TMT) karşı “suikastçı illegal örgüt” sözlerine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tepki gösterdi. Tatar, "Türk Mukavemet Teşkilatının zavallılar tarafından lekelenmesine müsaade etmeyiz" değerlendirmesini yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sunucu Ayşenur Arslan’ın televizyon programında Türk Mukavemet Teşkilatı'nı (TMT) hedef alan sözlerine tepki gösterdi. CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Tatar, “TMT gibi şerefli bir savunma teşkilatının lekelenmesine müsaade etmeyiz” dedi.

ERSİN TATAR: BU TEŞKİLAT BİZİM ŞEREFİMİZ VE NAMUSUMUZDUR!

Türk Mukavemet Teşkilatının(TMT) Kıbrıs Türklerine karşı yapılan saldırılarda direniş gösteren bir savunma teşkilatı olduğunun altını çizen Tatar, “Evler, çadırlar yakılır, yıkılırken halkımızın varlığını korumaya çalışan teşkilat mukavemet ve savunma gösterdi. Milletimizin yegâne temeli Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) EOKA gibi çetelere karşı savunan bir teşkilattır. Bu teşkilat bizim şerefimiz ve namusumuzdur.” sözlerini kullandı.

Önceki gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Kıbrıs Türklerine savunma konusunda destekçi olan teşkilat için “Türk Mukavemet Teşkilatı, KKTC’nin Kuvayımilliyesi’dir ve Kıbrıs’ta Türklerin direnişinin sembolüdür.” demişti. Gazeteci Ayşenur Arslan da, dün yaptığı açıklamalarla TMT'de EOKA'cı Rum teröristlerle mücadelede şehit düşen Kıbrıs Türklerinin ailelerinden özür diledi.

TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI (TMT) NEDİR? TMT nedir? Türk Mukavamet Teşkilatı ne zaman kuruldu, kurucuları kim? |  Gündem Haberleri

Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türk toplumunun taksim hedefini gerçekleştirmek için faaliyet gösteren direniş hareketidir. Kıbrıslı Rumların EOKA örgütüne karşı faaliyet göstermek üzere 1957'de kurulan TMT, 1 Ağustos 1958'de Kıbrıs'ta fiilî olarak faaliyet göstermeye başladı. Teşkilat, 20 Temmuz 1974 sabahına kadar, Kıbrıslı Türkler için EOKA’nın vahşice katliamlarına karşı savunma yaptı. 1 Ağustos 1976’da ise, Kıbrıs Türk Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına dönüştürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.