SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC’de Faiz Sucuoğlu hükumeti kuruldu

KKTC’de Faiz Sucuoğlu hükumeti kuruldu

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2022 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC’de Faiz Sucuoğlu hükumeti kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'nun Başbakan olduğu yeni hükumet kuruldu. Başbakan Sucuoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, UBP-DP-YDP üçlü koalisyonuyla kurulan yeni hükumetin Bakanlar Kurulu'nu sundu.

KKTC’de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu Başbakanlığında yeni hükumet kuruldu. Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Demokrat Parti (DP)- Yeniden Doğuş Partisi (YDP) üçlü koalisyonu ile kurulan hükumetinin Başbakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yeni kabineyi sundu.

KKTC'NİN YENİ KABİNESİ

Kabinedeki isimler şöyle:

"Başbakan: Dr. Faiz Sucuoğlu (UBP), Başbakan Yardımcısı: Fikri Ataoğlu (DP), Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı: Fikri Ataoğlu (DP), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Erhan Arıklı (YDP), Ekonomi ve Enerji Bakanı: Kutlu Evren (UBP), Maliye Bakanı: Olgun Amcaoğlu (UBP), İçişleri Bakanı: Ünal Üstel (UBP), Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu (UBP), Milli Eğitim Bakanı: Nazım Çavuşoğlu (UBP), Tarım ve Doğal Kaynaklar: Bakanı Dursun Oğuz (UBP), Sağlık Bakanı: Dr. Ali Pilli (UBP), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Hasan Taçoy (UBP)"

FAİZ SUCUOĞLU KİMDİR?

Faiz Sucuoğlu, 27 Ağustos 1961'de Baf'ta doğdu. Lefkoşa Türk Lisesi'ni bitiren Sucuoğlu, daha sonra burslu olarak Almanya'da başladığı tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Sucuoğlu, İstanbul'da Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını yaparak, bir süre bu hastanede görev yaptı. Faiz Sucuoğlu, 15 Temmuz 2015 tarihinde kurulan Cumhuriyetçi Türk Partisi-UBP koalisyon hükümetinde Turizm Bakanı olarak görev aldı. 8 ay süren CTP-UBP koalisyon hükümetinin ardından 16 Nisan 2016'da kurulan UBP-Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinde Sağlık Bakanı olarak görev alan Sucuoğlu, 7 Ocak 2018 erken genel seçimlerinde de UBP Lefkoşa Milletvekili seçildi. Sucuoğlu, 22 Mayıs 2019'da kurulan UBP-Halkın Partisi Koalisyon hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev aldı ve bu görevi 9 Aralık 2020'de sona erdi. Faiz Sucuoğlu, 5 Kasım 2021'de kurulan UBP-DP hükümetinde Başbakanlık görevini yürüttü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.