SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC'de ilk koronavirüs aşısı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a yapıldı

Türkiye’den 20 bin doz Sinovac aşısının ülkeye getirilmesinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) aşı çalışmaları başladı. KKTC'de İlk aşı ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC'de ilk koronavirüs aşısı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a yapıldı

Türkiye’den 20 bin doz Sinovac aşısının ülkeye getirilmesinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) aşı çalışmaları başladı. KKTC'de İlk aşı ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yapıldı.

KKTC'de Türkiye'den alınan koronavirüs aşısının kitlesel uygulanması işlemine başlandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, bugün Acil Durum Hastanesi'nde koronavirüs aşısı yaptırdı. Aşının ardından konuyla ilgili Acil Durum Hastanesi’nde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, "Normal hayata dönmemiz için büyük bir fırsat yakalamış durumdayız. Dünya, aşı bulmakta zorlanıyor… Herkes halkını aşılamak için büyük bir rekabet yaşamaktadır" diye konuştu.

TATAR, AŞILAR İÇİN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Tatar, gönderilen aşılar için Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek, şunları söyledi:

"KKTC'de tek tük vakalar olabiliyor ancak komşu ülkelere kıyasla olağanüstü bir başarımız vardır. Bu süreçte aşı gündeme gelmiştir. İlk önce bu aşıları, büyük bir özveri ve fedakarlıkla, kendi halkından da tasarruf ederek, 20 bin aşıyı buraya gönderen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetine ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yaptıkları tüm katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. İlk etapta 20 bin aşı buraya geldi ve ilk aşıyı ben oldum. Başbakan ve Sağlık Bakanı da oldu."

Tatar, Avrupa Birliğinden gelecek olan aşıları da alacaklarını ifade ederek, polemik yaratılmasına gerek olmadığını söz konusunun insan sağlığı olduğunu belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.