SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik NATO Zirvesi başladı

NATO ülkelerinin devlet ve hükumet başkanlarının katıldığı NATO Zirvesi, NATO karargahında başladı. Zirveye, 30 müttefik ülkenin lideri katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kritik NATO Zirvesi başladı

NATO ülkelerinin devlet ve hükumet başkanlarının katıldığı NATO Zirvesi, NATO karargahında başladı. Zirveye, 30 müttefik ülkenin lideri katılım sağladı.

NATO Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında bugün başladı. Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği Zirve toplantısına 30 ülke lideri katılım sağladı. Zirvede “NATO 2030” adlı vizyon belgesine ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Belgenin içeriğinde, ittifakın kendini yeni döneme adapte ederken yapması gerekenler, bu kapsamda Çin’in yükselişi, Rusya, terörle mücadele, yükselen ve yıkıcı teknolojiler, siber tehditler ve saldırılar, iklim değişikliğinin güvenlik etkileri konuları görüşülecek.

Zirvenin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bir basın toplantısı düzenleyecek. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden da başkan seçilmesinin ardından NATO Zirvesi'ne ilk kez katılıyor.

UKRAYNA VE GÜRCİSTAN GÖRÜŞÜLECEK

Ayrıca NATO ülkelerinin savunma harcamalarının artırılması ve başta Asya-Pasifik’teki ortaklıklar, Ukrayna ile Gürcistan gibi ülkelere ilişkin konuların da görüşülmesi planlanıyor. Öte yandan ortaklığın güçlendirilmesi amacıyla NATO-AB ilişkilerinin yoğunlaştırılmasının da konuşulması bekleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.