SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov'dan Çakırözer'e teşekkür

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, milletvekili Utku Çakırözer'e teşekkür mesajı yayımladı. Çubarov, TBBM'den gelecek bir dostluk grubu çağrısını kabul etmekten mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 00:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov'dan Çakırözer'e teşekkür

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Kırım'daki işgali ve Kırım Tatarların maruz kaldığı baskıyı dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'e teşekkür bildirisi yayımladı. Çubarov, KTMM olarak TBMM'den gelecek bir dostluk grubu çağrısını kabul etmekten mutluluk duyacaklarını bildirdi.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in 26 Ocak 2021 tarihinde TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Kırım’ın işgalini tanımaması ve Ukrayna toprak bütünlüğünü desteklemesi nedeniyle teşekkür bildirisi yayımladı. KTMM'nin antetli kağıdındaki bildiriyi bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşan Çubarov ayrıca, TBMM ile KTMM arasında oluşturulacak dostluk grubuna Çakırözer'in de katılmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Çubarov'un Çakırözer'e teşekkür mesajının tamamı şu şekilde:

"Öncelikle Size derin saygılarımı sunuyor ve Rusya'nın Kırım'ı ilhak etme girişimlerini tanımadığınız, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğiniz ve Şubat-Mart 2014 döneminde geçici olarak işgal edilmiş Kırım'ın tek kökenli halkına yönelik olarak Rusya işgal organları tarafından tam 7 yıldır gerçekleştirilen zulüm ve baskıya uğrayan Kırım Tatar halkına destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden 27 Ocak 2021 tarihinde yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulu toplantısındaki konuşmanız, geçici olarak işgal edilmiş Kırım topraklarında yaşayan, Rusya'nın işgalini kabul etmeyen tüm Kırım Tatarlarının ve etnik Ukraynalıların arasında minnetle anılacaktır. Zira onlar, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün, Kırım da dahil olmak üzere uluslararası alanda tanınan sınırları içinde bir an önce yeniden tesis edilmesini umuyorlar.

Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Kırım Tatar Milli Meclisi arasında bir dostluk grubu oluşturma girişiminizi duymak, bizler için özellikle sevindiriciydi.

Biz, teklifinizi kabul etmekten mutluluk duyuyoruz ve yakın gelecekte Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri ile Türk milletvekilleri arasında çevrimiçi bir toplantı yapmaktan mutluluk duyacağız.

Stratejik bir iş birliği boyutuna sahip Ukrayna ile Türkiye arasındaki iş birliğinin, devletlerimizin, hükumetlerin, parlamentolarımızın başkanları düzeyinde ve bir dizi kilit alanda aktif gelişimi ile karakterize edildiği gerçeği, özellikle de dikkate değerdir.

Bununla beraber, BM, AGİT, NATO PA, Avrupa Konseyi, KEI PA da dahil olmak üzere bir dizi uluslararası kuruluşta faaliyetlerinde Ukrayna'ya, Kırım Tatar halkına sürekli olarak destek veren sizlere ve parti üyeliğine bakılmaksızın ilgili tüm Türk milletvekillerine Kırım Tatarları Milli Meclisi ve şahsım adına en içten teşekkürlerimi sunarım.

Kırım'ın, yeniden Ukrayna Devleti'nin yetki alanına döndürülmesinin sağlanacağına ve Kırım Tatar halkının tarihi Vatanı olan Kırım'da Kırım Tatar ulusal-bölgesel özerkliğinin Ukrayna Devleti'nin ayrılmaz bir parçası olarak oluşturulacağına inanmaktayız.

Bu güzel fırsatı değerlendirerek, Size, Sayın Utku Çakırözer, tüm hayırlı çalışmalarınızda bol ilham kaynağı, refah ve başarılar; dost canlısı, kardeş Türk Halkına ise daha fazla gelişme ve esenlikler dilerim!"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.