SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov, helikopter kazasında şehit olan askerler için başsağlığı diledi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, Bitlis’te meydana gelen ve 11 askerin şehit olduğu helikopter kazası nedeniyle başsağlığı diledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov, helikopter kazasında şehit olan askerler için başsağlığı diledi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, Bitlis’te meydana gelen ve 11 askerin şehit olduğu helikopter kazası nedeniyle başsağlığı diledi.

KTMM Refat Çubarov, Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikopterin düşmesi sonucu 11 şehit veren Türkiye’ye başsağlığı mesajı yayımladı. Çubarov, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajında yararlı askerlere de şifa diledi.

"KARDEŞ TÜRK HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"

KTMM Başkanı Çubarov'un facebook adresinden yayımladığı mesaj şu şekilde:

"Bitlis'in Tatvan ilçesinde önceki gün bir askeri helikopterin düşmesi sonucu, 11 askerin şehit olduğu ve 2 askerin yaralandığı trajik bir kaza haberi, Ukrayna’da büyük bir üzüntü ile karşılandı. Kırım Tatar Milli Meclisi ve Şahsım adına, hayatının son dakikasına kadar askerlik görevini yürüten şehitlere Allah'tan rahmet, şehitlerin yakınlarına ise güç ve sabır dileyerek, en içten taziyelerimizi iletiyorum.. Bu trajediden kurtulan yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Biz, bu telafisi imkansız kaybın acısını Türkiye ile paylaşıyor, dost ve kardeş Türk halkına başsağlığı diliyoruz."

ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğradı. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 10 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı. Şehit askerlerin cenazelerinin Van’a götürüldü. Milli Savunma Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.” bilgisi verildi.

BİTLİS ŞEHİTLERİ

Şehit askerlerin 5’i Ankara’da, 6’sı da Kahramanmaraş, Kırıkkale, Afyonkarahisar, Amasya ve Kayseri’de defnedilecek.

Türkiye’nin Bitlis’te verdiği 11 şehidinin isimleri şöyle:

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş,İstihbarat Kurmay Albay Şentürk,Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal,Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş,Yüzbaşı Salih Sarıoğlu,Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir,Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu,Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz,Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek,Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül,Uzman Çavuş Tolga Demirci
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.