SON DAKİKA
Hava Durumu

Lezzet şenliği başlıyor: Ukrayna mutfağı Ankara'da görücüye çıktı

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Ankara HiltonSA iş birliğiyle "Ukrayna Yemek Günleri" programının basın toplantısı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2019 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lezzet şenliği başlıyor: Ukrayna mutfağı Ankara'da görücüye çıktı

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Ankara HiltonSA iş birliğiyle "Ukrayna Yemek Günleri" programının basın toplantısı gerçekleşti.

Ankara Hilton'da 3-5 Nisan tarihleri arasında kaydedilecek olan organizasyonun basın toplantısında, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Ankara HiltonSA Genel Müdürü Marc O. Schumacher ve Ukrayna'dan konuk olarak getirilen şef Yuriy Kovrijenko (Yurii Kovryzhenko) hazır bulundu.

Basın toplantısında söz alan Ukrayna Büyükelçisi Sıbiga, Ukrayna mutfağının tıpkı Türk mutfağı gibi lezzetli ve zengin olduğunu dile getirdi. Büyükelçi, bu organizasyon ile Türk ve Ukrain kültürleri arasında daha fazla bilgi edinmeye fırsat vereceğini, aradaki bağların güçleneceğini umduklarını ve bu sebeple Ukrayna mutfağını merak edenlerin mutlaka "Ukrayna Yemek Günleri" programına uğramaları gerektiğini ifade etti. Büyükelçi Sıbiga, "Türkiye ve Ukrayna birçok alandaki faaliyetleriyle iş birliğini geliştirmeye çalışıyor. İki ülke, stratejik ortaklık ve üst düzey politik ilişkiye sahip. Bunlar, bizim ekonomik ve insani ilişkilerimizi geliştiriyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Ukraynalı ödüllü şef Yuriy Kovrijenko ise Türkiye'de bulunmasının kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade ederek, "Burası büyük bir ülke. Türkiye ve Ukrayna'nın yalnızca bir komşu değil aynı zamanda dost olduğunu da düşünüyorum.
Türk kültürünü Ukrayna'da, Ukrayna kültürünü ise Türkiye'de görmeniz mümkün. Örneğin, Ukrayna’da birçok farklı Türk yemeği seviliyor. Ben de bir şef olarak Türk yemeklerini kullanıyorum. Umuyorum ki bu organizasyon vesilesiyle Türkiye ve Ukrayna arasındaki yakınlık daha da devam eder.
Her iki ülke mutfağı da çok zengin, pek çok yemek çeşitleri var." dedi. Şef Kovrijenko, organizasyonu gerçekleştirerek kendisine Ukrayna mutfağını tanıtma şansı veren Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Hilton Otel yetkililerine teşekkür ederek, basın toplantısı için gelen gazetecilere Ukrayna'nın geleneksel lezzetlerinden yanında havuç ve lavantadan oluşan iki özel sos hazırladığı "Kholodets Chicken Aspic" (tavuklu jöle) yapacağını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

ÖDÜLLÜ UKRAYNALI ŞEF'TEN BASIN MENSUPLARINA ÖZEL "CHİCKEN ASPİC" SUNUMU

Büyükelçi Sıbiga da eşi ve basın mensupları ile birlikte, 2017 Global Şef Ödülleri 1.si Ukraynalı Şef Yuriy Kovrijenko'nun özel sunumunu izledi.

Şef Kovrijenko, özel sunumuyla hazırladığı Ukrayna geleneksel yemeğini basın mensuplarına ikram etti.

Ukrayna Yemek Günleri çerçevesindeki organizasyon, 3-4-5 Nisan tarihlerinde Hilton Otel'de devam edecek.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-mutfagiyla-tanisma-imkani-ankara-da-ukrayna-yemek-gunleri/14564/

Şefin son dokunuşu... http://qha.com.tr/haberler/turk-ve-ukrain-kulturleri-kahve-etkinliginde-bir-araya-gelecek/14511/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.