SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda: Ukrayna halkı zafer gününü kutlayacaktır

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda: Ukrayna halkı zafer gününü kutlayacaktır

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2022 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2022 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda: Ukrayna halkı zafer gününü kutlayacaktır


Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nausėda, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy nezdinde Rusya'nın işgaline direnen Ukrayna halkına seslendi. Cumhurbaşkanı Nausėda, Ukrayna'ya yalnız olmadığını ifade ederek, "Litvanya halkı sizi mümkün olan her şekilde destekliyor. Mücadeleniz mücadelemiz, acınız acımızdır. Sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzdür" dedi.



Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, bugün yayımladığı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve saldırılarını değerlendirdiği video mesajında, "Ukrayna halkı zafer gününü kutlayacaktır" dedi. Nauseda, şunları ifade etti:



"Kıymetli kardeşlerim, kıymetli Volodımır (Zelenskıy) ve cesur Ukrayna halkı! Bir ay önce Rusya vahşice ülkenize saldırdı. Bugün siz gururlu, sağlam ve özgür bir şekilde ayakta duruyorsunuz ve işgalcileri püskürtmeye hazırsınız. Litvanya halkı Ukraynalı kahramanları selamlıyor. Vatanınızın her karışı için nasıl mücadele ettiğinizi görüyoruz ve bu, hepimiz için bir kahramanlık örneğidir. 'Yaşasın Ukrayna' bugün herkeste hayranlık uyandırıyor. Düşmanlarınızın utanç verici hareketlerini de görüyoruz. Rusyanın suçları tüm dünyada aşağılanıyor ve nefret ediliyor. Bu savaşın sayısız kurbanı unutulmayacak. Ukrayna halkı zafer gününü kutlayacaktır! Cesurca savaşıyorsunuz ve yalnız değilsiniz. Özgürlük seven her insan veya ülke sizi desteklemeye hazır. Litvanya halkı sizi mümkün olan her şekilde destekliyor. Mücadeleniz mücadelemiz, acınız acımızdır. Sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzdür. Sizin ve bizim özgürlüğümüz için. Yaşasın Ukrayna!"

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda



RUSYA, UKRAYNA’YA KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal başlattığını duyurdu. Rus ordusu Ukrayna’daki kritik altyapı tesisleri, havaalanları, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle yaklaşık 12 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 3 milyondan fazla Ukrayna vatandaşının yurt dışına sığındığını bildirdi.,





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.