SON DAKİKA
Hava Durumu

Lukaşenko, Belarus'a Rus savaş uçaklarını yerleştirmek istiyor

Lukaşenko, Belarus'a Rus savaş uçaklarını yerleştirmek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2021 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2021 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lukaşenko, Belarus'a Rus savaş uçaklarını yerleştirmek istiyor

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus savaş uçaklarının Belarus'ta konuşlandırılmasını istedi. Lukaşenko, Putin'in bu teklife karşı çıkmadığını duyurdu.

Belarus Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi, dün Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun, Rusya’ya Belarus’taki askeri üslerle ilgili teklif yaptığını bildirdi. Lukaşenko, Rus savaş uçaklarının ülkesine yerleşmesi ve hem Belarus'un hem de Rusya'nın bu uçakları kullanması çağrısı yaptı.

BELARUS, RUSYA'YA SAVAŞ UÇAKLARI İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Lukaşenko, 2014 Dünya Hokey Şampiyonası sırasında Rus savaş uçaklarının ortak görev için Belarus’ta bulunduğunu hatırlatarak bu deneyimin gelecekte de kullanılabileceğini ifade etti. Lukaşenko, Belarus’taki askeri üslerde Rus askeri teçhizatı konuşlandırmak için yeterince yerin olduğunu belirtti.

Rus askeri uçakların Belarus topraklarına yerleştirilmesi konusunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de yapılan son görüşmede ayrıntılı bir şekilde ele alındığını kaydeden Lukaşenko, “Putin’in teklifi reddetmediğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

BELARUS'TA LUKAŞENKO KARŞITI GÖSTERİLER

Belarus Cumhuriyeti, 26 yıldır ülkenin başında olan Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya karşı düzenlenen kitlesel protestolar ve grevler ile 3 aydır çalkalanıyor. Belarus’ta, 9 Ağustos’ta yapılan tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerini mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasının ardından seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle protesto gösterileri başlamıştı. Belarus Merkez Seçim Komisyonunun açıklamasına göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yüzde 80,1 oy alarak seçimin galibi olmuştu. Belarus’taki muhalefet, seçimlerin hileyle kazanıldığını iddia ediyor ve Ağustos 2020'den bu yana Lukaşenko karşıtı gösteriler yapılıyor. Ayrıca, bir çok Avrupa ülkesi Lukaşenko'yu Belarus Cumhuriyeti'nin resmi lideri olarak tanımıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.